Plan voor zonnepanelenveld tussen Noordwijk en Noordwijkerhout

Noordwijkerhout – De bewoner van Klein Leeuwenhorst wil een zonnepanelenveld aanleggen van 2,3 hectaren. De zonnepanelen moeten in de Leeuwenhorsterhoek op het landgoed Klein Leeuwenhorst komen, op een driehoekvormig stuk grasland vlakbij de N206. De zonnepanelen geven genoeg energie voor 700 huishoudens jaarrond. Onder de panelen komt gras waar schapen rond lopen. De initiatiefnemer sprak dinsdag in tijdens een rondetafelbijeenkomst van de gemeente Noordwijk met als onderwerp duurzaamheid. De initiatiefnemer zou graag snel duidelijkheid willen krijgen omdat er een deadline zit aan het aanvragen van subsidie voor het zonnepanelenveld. Hij is er al lang mee bezig, maar degene die de aanvraag moet beoordelen, de ODWH, had geen expertise op dit gebied en daarom heeft het langer geduurd.

5 REACTIES

  1. Geniaal edoch ietwat doorzichtig plan van deze bewoner, zo wil hij voorkomen hij dat er daar woningen gebouwd gaan worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in