Politie zoekt nog tweede verdachte overval TuinExtra

Noordwijk – Politie en Openbaar Ministerie zijn ‘naarstig opzoek’ naar een tweede verdachte van de overval op TuineXtra in Noordwijk. Een andere verdachte zit vast en mag alleen contact hebben met zijn advocaat. Hij wordt verdacht van ‘diefstal met geweld’, meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

Het tuincentrum aan de Van Berckelweg werd donderdagochtend rond 8.30 uur overvallen. De overvallers zouden medewerkers hebben bedreigd met een vuurwapen. Niet lang daarna pakten agenten een van de verdachten op, een 39-jarige man uit Sassenheim. Hij is voorgeleid aan de rechter-commissaris, maandag werd besloten zijn voorarrest met twee weken te verlengen, aldus de woordvoerder.

Omdat de Sassenheimer beperkingen opgelegd heeft gekregen en alleen met zijn advocaat contact mag hebben, kan het Openbaar Ministerie niet veel zeggen over de zaak. Wel kan de woordverder melden dat de verdachte die na de overval op de N206 werd opgepakt, weer op vrije voeten is. Hij is vrijdag vrijgelaten. Of deze man iets met de overval te maken heeft, is niet bekend. 

De politie rukte donderdag groot uit. Tientallen agenten omsingelden het pand, er hing een helikopter in de lucht en zwaarbewapende agenten gingen met een hond het tuincentrum in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in