Sleutel eerste slimme woning De Wals overhandigd

Voorhout – De Teylingse wethouders Rob ten Boden en Bas Brekelmans hebben de sleutel van de eerste slimme woning van project De Wals overhandigd aan de nieuwe bewoners.

In de nieuwe woonwijk Hooghkamer staan nu 33 slimme woningen, 19 levensloopbestendige en 14 eengezinswoningen. Het is het eerste Plusleven project in Nederland in deze vorm. De woningen, die uiteraard gasloos zijn, leveren meer energie op dan ze verbruiken. Dat is mogelijk door onder meer de goede isolatie, het gebruik van zonnepanelen en de opslag van energie in accu’s. De overgebleven energie kunnen de woningen ook onderling met elkaar delen en opslaan. De bewoners van de Plusleven woningen krijgen twee elektrische auto’s die beschikbaar zijn gesteld voor gezamenlijk gebruik.

De woningen zijn gebouwd door Van der Hulst Bouwbedrijf uit Lisse.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in