Tweede Kamer akkoord met afstandsnormen tussen bollengrond en inwoners vanwege landbouwgif

Bollenstreek – De Tweede Kamer heeft donderdag een motie aangenomen die van de regering eist om afstandsnormen in te stellen tussen landbouwgrond waar gif wordt gebruikt en de nabijgelegen leefomgeving. Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren diende de motie in samen met GroenLinks, PvdA en SP. VVD, CDA, CU, SGP, FvD stemden tegen en dat betekent een ruime meerderheid voor de motie. Die motie stelt dat er nog te veel onbekend is over de gevolgen van bestrijdingsmiddelen voor kwetsbare groepen zoals kinderen en dat de huidige regels niet alle risico’s afdekken. Afstandsnormen moeten worden gehanteerd zolang er gewerkt wordt aan nieuwe regels of tot het moment dat het veilig is. De Partij voor de Dieren verwijst naar een eerder onderzoek van het RIVM.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in