Werkzaamheden Noordelijke Randweg officieel van start

Foto: Rose Marie Keijzer

Voorhout – Door met een vrachtwagen over de noodbrug te rijden gaf wethouder Brekelmans dinsdag het officiële startsein voor de aanleg van de Noordelijke Randweg. Die brug ligt er dus al en aan de volgende fase, de aanleg van een bouwweg, wordt hard gewerkt. De combinatie van noodbrug en bouwweg zorgt ervoor dat inwoners van Voorhout weinig zullen merken van de transporten die nu eenmaal nodig zijn voor zo’n groot project. Als de bouwweg klaar is, wordt in oktober gestart met de spoorwegondertunneling.

De Noordelijke Randweg komt ten noordwesten van Voorhout, grotendeels parallel aan de trekvaart, tussen de N444, de ontsluitingsweg van Hooghkamer en de Jacoba van Beierenweg. Naast de weg wordt een ecologische verbindingszone aangelegd. Langs de weg komt een vrij liggend fietspad. De weg gaat onder het spoor door en over de trekvaart.
Met de aanleg van de randweg wordt een groot deel van het verkeer dat nu nog door het centrum van Voorhout rijdt, om het dorp heen geleid. Dit komt de verkeersveiligheid en de leefbaarheid van het centrum ten goede. De randweg verbetert daarnaast de regionale bereikbaarheid voor het autoverkeer en fietsverkeer, omdat hij samen met de N450 een schakel vormt tussen de N443 en N444. Tenslotte gaat de weg een belangrijke rol spelen in de hoogwaardige openbaarvervoerverbinding tussen Noordwijk en Schiphol.

Kaart: gemeente Teylingen
Kaart: gemeente Teylingen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in