Wethouder probeert elektrische graafmachine uit

Wethouder Hoekstra krijgt uitleg van eigenaar Jolman (foto: Rose Marie Keijzer)

Hillegom – Wethouder Karin Hoekstra kwam donderdag een kijkje nemen bij een demonstratie van een elektrische graafmachine. Aannemersbedrijf Jolman uit Hillegom beschikt over een dergelijke machine. Het is een van de eerste in Nederland. Hij werd gedemonstreerd bij werkzaamheden aan de Olympiaweg, waar de gemeente en uitvoerder De Meerlanden, de machine op proef gebruiken. Hoekstra was enthousiast over de machine die het op de accu’s gewoon de hele dag volhoudt. Hillegom wil de CO2-uitstoot terugdringen en emissieloze motoren, zoals in die graafmachine, sluiten goed aan bij de ambities van de gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in