Wijkje Northgo sporthal wordt Hendrika Duysterstraat

De bouwplannen voor het terrein van de Northgo-sporthal

Noordwijk – De nieuwbouw op de plek van de voormalige Northgo sporthal krijgt als straatnaam Hendrika Duysterstraat.

Hendrika Duyster (1883 – 1931) was bestuurslid van het Nut, een comité voor het opvangen van Belgische vluchtelingen in 1914. Zij zorgde voor de inzameling van kleding, bedden, beddengoed, vaatwerk en voedsel. Duyster en haar man stelden hun huis open als vluchthuis. De straatnamencommissie vond haar naam goed passen bij de straatnamen in de directe omgeving: Susanna van Ettenstraat en Johanna van Hoornstraat. Beide vrouwen waren belangrijk voor de liefdadigheid in Noordwijk.

Daarnaast is de straatnamencommissie van mening dat de nieuwe straatnaam een link is naar de huidige problematiek rond de opvang van vluchtelingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in