Bouwplan Hotels van Oranje krijgt groen licht van Raad van State

Noordwijk – Een extra verdieping op Hotel Oranje en de bouw van een appartementencomplex tussen het hotel en het Vuurtorenplein mogen door gaan. Dat is het oordeel van de Raad van State. Op één onderdeel zijn bezwaarmakers in het gelijk gesteld, maar dat heeft niet tot gevolg dat er een streep gaat door de vergunning. Geluidsoverlast door de nieuwe in- en uitrit van de nieuwbouw was in eerste instantie in de procedure niet beoordeeld, maar dat is later met behulp van eigen onderzoek van de indiener en de gemeenteraad gecorrigeerd.

Er is sprake van een zaak met drie bezwaarmakende partijen. Een waslijst aan bezwaren werd door de Raad van State als ongegrond beoordeeld. Dan gaat het om zaken als schaduwhinder, bouwhoogte, verlies van uitzicht, geluidshinder, luchtkwaliteit, inpassing van de nieuwbouw in de omgeving, verkeer, waardedaling huizen, bepaling NAP-peil, aantal parkeerplaatsen, grondwater, windhinder en percentage sociale woningbouw. Ook de behoefte aan appartementen is beoordeeld en die is er volgens de Raad van State. De bezwaren zijn afgewezen op verschillende gronden. Zo is er bijvoorbeeld geen recht op uitzicht. De bouwhoogte en inpassing zijn mede akkoord omdat er al hoge gebouwen en een bepaalde bebouwingsdichtheid in de directe omgeving is.

In deze procedure is het recente stikstof-probleem niet ingebracht. De indiener heeft daar echter zelf onderzoek naar laten doen en het zou geen probleem moeten opleveren, aldus de Hotels van Oranje.

Klik hieronder voor de totale uitspraak:

https://www.raadvanstate.nl/uitspraken/@117807/201807522-1-r3/#highlight=noordwijk

4 REACTIES

  1. Gefeliciteerd Directie, medewerkers, architect en adviseurs Hotels van Oranje.
    Gefeliciteerd Noordwijk!
    Na jaren van discussies en vertragingen kunnen nu de hijskranen op de KW Boulevard hun stelling nemen en de slopershamer door de voormalige hotels Alwine en Strandhotel gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in