Dames Foreholte 1 winnen overtuigend van Hercules

Foreholte - Hercules Persdienst Foreholte

Voorhout = De handbalsters van Foreholte traden aan tegen Hercules en wonnen met 28-22 in een boeiend duel.

Hercules wordt dit jaar getraind door de trainers die vorig seizoen de dames van Velo hebben laten promoveren. Een tweetal die wel van wanten weet. Na de start van de wedstrijd leek het een gelijk opgaande strijd te worden. Foreholte creëerde wel veel kansen maar was het niet de paal of lat die in de weg stond, dan liet de keepster van Hercules haar kwaliteiten zien. Verdedigend stond Foreholte toen al sterk. Sterk in 1:1 maar sterker nog samen. Cirkel afschermen, uitstappen daar waar nodig en hoek afschermen. Daarnaast ook van Voorhoutse kant goed keeperswerk. Al met al een verdedigend sterk team in de eerste helft met slecht afronden en toch nog veel balverlies.

Na een time-out werd Foreholte met afmaken wat scherper en liepen ze even 3 punten uit. Daarna kwam Hercules toch terug en met 11-10 gingen ze de kleedkamer in. Een sterke start na de rust maar ook weer te gehaast spelen leverde weer 3 punten voorsprong op. Het duurde echter wat langer om de voorsprong te vergroten. Nog wat individuele foutjes in de aanval en wat afwijken van de afspraken in de dekking liet Hercules nog geloven in een kans om te winnen. Bij Foreholte was het afmaken echter wel scherper geworden en bij 4 punten voor was de weerstand bijna gebroken. 28-22 was de eindstand. (verslag is van Marc Klein)

Score: zoë 4, Melanie 7, Nikki 4, Naomi 2, Annabel 3, Lot 6, Manon 1 en Noelle 1

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in