Monumenten voor ongedoopte gestorven kinderen bij kerken in De Zilk, Hillegom en Lisse

De Zilk/Hillegom/Lisse – Op begraafplaatsen van kerken van de parochie Heilige Willibrordus in De Zilk, Hillegom en Lisse komen monumenten voor ongedoopte, gestorven kinderen. Die kinderen mochten in het verleden niet in gewijde grond begraven worden. Een vraagstuk binnen de kerk omdat het ouders van de gestorven kinderen veel pijn deed. De latere paus Benedictus XVI startte met een onderzoek in zijn kardinaalstijd. Kinderen kwamen volgens het geloof in het voorgeborchte, een plek aan de rand van de hemel waar ze God niet konden aanschouwen. Die gedachte wordt nu losgelaten. De monumenten zullen gezegend worden rond de Allerzielenvieringen. Op de monumenten komt te staan: In liefde gedragen. Veilig in Jezus’armen.

Het gaat om de Sint Martinuskerk en Sint Jozefkerk in Hillegom, De Heilige Hartkerk in De Zilk, de Mariakerk en de H.H. Engelbewaarderskerk in Lisse. De begraafplaats van de Sint Agathakerk in Lisse heeft al een dergelijk monument.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in