SJC raakt koppositie kwijt na nederlaag tegen Alphense Boys

archieffoto, Joahnna Wever
Archief Foto: Johanna Oskam

Noordwijk – SJC heeft niet lang kunnen genieten van de koppositie in de hoofdklasse A.  Florian Wolf en zijn selectie konden het niet bolwerken in Alphen tegen de lokale Boys. Ze verloren met 2-0.
Aangezien Watergraafsmeer in tegenstelling tot Hollandia zijn wedstrijd wel wist te winnen is SJC inmiddels op de 4e plaats beland. In de voorbeschouwing  op de website van Alphense Boys werd al duidelijk dat trainer Hein van Heek, na 3 nederlagen op rij, de koppositie van SJC wilde benutten om zijn ploeg extra te motiveren. De grote financiële investeringen van de club hebben zich tot nu toe nog niet uitbetaald in aansprekende resultaten. SJC leek aanvankelijk bepaald niet van zins om de winst zomaar aan de Alphense Boys te laten. Het eerste half uur zagen de toeschouwers 2 gelijkwaardige  ploegen waarvan Alphense Boys de soms te stevige duels niet uit de weg bleek te gaan. Een tweetal stevige overtredingen op Timo Ruigrok  lieten zien dat men de zwakke enkel van de SJC- spelmaker maar al te goed wist te vinden.


Bij Alphense Boys onderscheidde zich Kees Pier Tol allereerst omdat hij nagenoeg alle spelhervattingen voor zijn rekening nam. Maar ook de 1-0 voorsprong kwam van de voet van de Volendammer, die met een bekeken lob de uitkomende doelman Haggerty volkomen kansloos liet.  Vlak voor rust leek SJC op gelijke hoogte te komen toen Levi van Nispen een mooie kans kreeg  maar hij wist het net niet te vinden. Na de rust kwam Timo Ruigrok niet meer terug en SJC moest al snel weer een tegenslag incasseren toen  Jordy Groot tegen een 2e gele kaart aanliep. En met 10 tegen 11 werd het er natuurlijk ook niet gemakkelijker op. De wedstrijd was gespeeld toen opnieuw Kees Tol  tot scoren kwam:2-0.

SJC moet zich aanstaande zondag  revancheren tegen Be Quick 1887. Op de Lageweg wacht SJC opnieuw bepaald geen gemakkelijke wedstrijd.
De ploeg van de 26 jarige trainer Steven Wuestenek (een voormalig jeugdtrainer van de club) staat op de 8e plek, heeft 10 punten uit 8 wedstrijden, maakte elf treffers en kreeg 9 doelpunten tegen. In hun eigen stadion Esserberg in Haren verloren zij deze week nipt met 1-2 van koploper Hoogeveen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in