Teylingen wil hondenbelasting gaan invoeren

Teylingen – Het college van burgemeester en wethouders gaat de gemeenteraad voorstellen om in Teylingen hondenbelasting in te voeren.

Eigenaren van honden betalen momenteel in Teylingen geen belasting voor het houden van een hond. De gemeente maakt echter wel kosten voor het in stand houden en onderhouden van voorzieningen voor honden, zoals de losloopplekken en de zogenaamde depodogs. Deze worden momenteel betaald uit de algemene middelen van de gemeente. Het college wil echter dat deze kosten voortaan voor rekening van de hondenbezitters komen, en wil daarom de hondenbelasting invoeren.

Wat het tarief van de hondenbelasting wordt is nog niet bekend. Als de gemeenteraad met het voorstel akkoord gaat zal dit later vastgesteld worden.

7 REACTIES

  1. Dit is een onzinnige maatregel! Geen andere groepering betaalt voor voorzieningen. Wees eerlijk en geef toe dat je Hondenbelasting heft omdat het geld oplevert voor de gemeente. Er zijn ook meer danvoldoende argumenten om GEEN hondenbelasting te heffen.

    De uitlaat plekken zijn ook groen voorzieningen. Daar betaalt de burger al voor. Depodogs zijn ook onzin. Zet voldoende vuilnisbakken neer. Daar wordt voor betaald.

    • Gaat wel heel erg ver. Komt Teylingen dan nu tekort op de algemene middelen? Teylingen scoort goed op lijst van top gemeentes, mede door dit soort beleid. Er gaat toch ook een hoop geld naar het zwembad, daar maakt toch ook lang niet iedereen gebruik van.

    • Helemaal mee oneens. Een echte groenvoorziening mag nooit een smakeloze, stinkende, glibbervoorziening worden, zijn of blijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in