Zonnepark langs N206 mag door, alleen provincie tegen

De plek waar het zonnepark moet komen.

Noordwijkerhout – Het zonnepark Leeuwenhorsterhoek ter hoogte van landgoed Klein Leeuwenhorst kan door. De gemeenteraad ging dinsdag akkoord met de afgifte van een verklaring van geen bezwaar. Het zonnepark komt op een weiland langs de Provinciale weg N206. Het is een pilot. Dit park heeft een oppervlakte van ruim 2,3 ha en biedt ruimte voor zonnepanelen met een gezamenlijk vermogen genoeg voor meer dan 700 huishoudens. De gevraagde omgevingsvergunning is in strijd met het geldende bestemmingsplan en een van de bezwaarmakers is de provincie Zuid-Holland. In een recent gesprek liet de provincie weten het bezwaar te handhaven, maar Noordwijk zet de procedure door. Stikstof blijkt bij dit project geen spelbreker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in