Bronckhorstschool in Eerste en Tweede Kamer

Noordwijk – Leerlingen van groep 8b van de Bronckhorstschool zijn vrijdag naar Den Haag afgereisd om de finale te spelen van het Derde Kamerdebat. Dat is een lesprogramma over hoe de politiek werkt. Ze kregen deze kans na een voorronde waarbij een filmpje van een debat in de klas werd ingestuurd. In de ontvangstzaal van de Eerste Kamer werden ze ontvangen met limonade en muffins. Daarna gingen de leerlingen in groepjes debatten voeren over stellingen. Uiteraard werd ook een bezoek gebracht aan de echte Eerste en Tweede Kamer en mochten de leerlingen in de bankjes plaats nemen. Ze kregen uitleg over hoe vergaderingen in de praktijk plaats vinden. Ook de Ridderzaal werd bezocht. Er waren pannenkoeken en met een goodiebag gingen de leerlingen na de praktijkles democratie weer naar huis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in