Nog geen geld uit Teylingen voor dierenambulance

Foto: archief

Teylingen – De Dierenambulance Regio Leiden zal nog een week moeten wachten voordat duidelijk is of de organisatie eenmalig een extra bedrag krijgt van de gemeente Teylingen.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering werd donderdag een motie behandeld waarin het college van burgemeester en wethouders wordt gevraagd komend jaar eenmalig een bedrag van 4000 euro voor de dierenambulance beschikbaar te stellen voor de opvang van gewonde wilde dieren. De dierenambulance krijgt momenteel wel geld voor de opvang en het vervoer van huisdieren, maar niet voor gewonde wilde dieren. Er was daarom een beroep op de gemeenten in de regio gedaan om ook daarvoor geld beschikbaar te stellen, maar tot nu toe zijn gemeenten niet bereid om dat te betalen omdat het geen wettelijke taak is. Volgens wethouder Arno van Kempen (D66) is de opvang van gewonde wilde dieren een taak voor de provincie, maar ook die komt niet met geld over de brug. Van Kempen gaat nu, eventueel samen met zijn collega-wethouders in de regio, op verzoek van de raad in gesprek met de provincie om deze op haar taak te wijzen. Hij hoopt dat daardoor toch geld voor de dierenambulance beschikbaar kan komen.

Enkele fracties in de Teylingse gemeenteraad willen als overbrugging eenmalig 4000 euro voor de dierenambulance beschikbaar stellen, maar omdat een raadslid afwezig was staakten donderdag de stemmen: 12-12. De motie zal daarom volgende week donderdag opnieuw in stemming worden gebracht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in