Onderzoek naar toeristenbelasting in Teylingen

Foto: Van der Valk/hotel Sassenheim

Teylingen – De gemeenteraad van Teylingen wil dat er in 2020 wordt onderzocht of in 2021 toeristenbelasting kan worden ingevoerd.

Ter voorbereiding op de begrotingsvergadering van donderdag hadden verschillende fracties uitgesproken dat de gemeente wel toeristenbelasting zou kunnen invoeren. Teylingen is in de regio momenteel een van de weinige gemeenten die een dergelijke belasting niet kennen. Tot 2009 werd er wel toeristenbelasting in Teylingen geheven, maar in dat jaar werd besloten om deze af te schaffen. Dat enkele fracties de belasting nu weer willen invoeren was tegen het zere been van zestien campinghouders in Warmond en Hotel Sassenheim. Zij voelden zich overvallen door het voorstel van de fracties, te meer omdat het college juist geen toeristenbelasting wil invoeren. Volgens directeur Ab de Bruijn van Hotel Sassenheim heeft zijn bedrijf al meerjarige afspraken gemaakt, en zou men aanzienlijke financiële schade lijden als er toeristenbelasting wordt ingevoerd.

Hoewel wethouder Marlies Volten (VVD) de invoering van toeristenbelasting bleef ontraden kon een amendement, waarin werd bepaald dat er komend jaar samen met de betrokken partijen zal worden gekeken naar de invoering van toeristenbelasting in 2021, rekenen op een nipte meerderheid in de raad. VVD en Trilokaal stemden echter tegen het amendement. De verwachting is dat de toeristenbelasting de gemeente jaarlijks zo’n 200.000 euro kan opleveren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in