TV: Bewoners geschrokken van ontploffing in Binnenweg

Foto: gemeente Noordwijk

Noordwijk – De schrik zit er goed in bij bewoners van de Binnenweg. Voor de tweede keer in een half jaar tijd ontplofte een explosief in hun straat. ‘Het was een heel harde knal, harder dan de vorige keer’, zegt Matthijs Augustinus, die schuin tegenover het huis woont waar het explosief afging. Als je ziet wat voor schade er is… het is abnormaal.’

In verschillende ramen in de straat zitten gaten, ervoor liggen glasscherven. Bewoner Aad Wijnands bekijkt beduusd naar de schade aan zijn huis. Het explosief zou zijn bedoeld voor de eigenaar van HOME, die twee deuren verderop in de straat woont.

In augustus werd Home op last van de burgemeester een paar weken gesloten. Of dat nu weer gaat gebeuren, kan Hermans niet zeggen.

Woensdagochtend rond 2.40 uur zijn de explosieven ontploft. Meerdere ruiten raakten daarbij beschadigd. Niemand raakte gewond.

Kort daarna werd gemeld dat er een mogelijk explosief bij Home op De Grent lag. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft dit explosief ontmanteld. Rond 06.15 uur kon De Grent weer open. Het incident is een herhaling van de nacht van 6 augustus. Die zaak werd nog niet opgelost. Burgemeester Hermans heeft woensdagochtend de Binnenweg bezocht. Zij sprak onder meer met omwonenden.

Getuigen die informatie hebben wordt verzocht zich te melden bij de recherche in Leiden via 0900 – 8844 of anoniem via 0800 – 7000.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in