Noordwijk wil verder met Vuurtorenplein en zet druk op projectontwikkelaar Van de Putte

Een eerder plan voor het Vuurtorenplein dat in de la verdween.

Noordwijk – B & W komen voor 28 april met een plan over herontwikkeling van het Vuurtorenplein. Voor deze datum moet de gemeenteraad ook akkoord gaan met de vestiging van het voorkeursrecht op een aantal percelen aan het Vuurtorenplein. Eigenaar van deze percelen is de Muntendamsche Investeringsmaatschappij, onderdeel van Bever Holding, bedrijven gerelateerd aan projectontwikkelaar Ronnie van de Putte. Het voorkeursrecht houdt in dat de eigenaar bij verkoop de percelen eerst aan de gemeente moet aanbieden voordat anderen het eventueel zouden aankopen. Het gaat om de voorlopige vestiging van voorkeursrecht dat de gemeenteraad moet goedkeuren. Dat moet voor 28 april. Het nog niet openbare ontwikkelplan en het voorkeursrecht worden tegelijkertijd behandeld. De gemeente is al wel eigenaar van het plein, maar niet van de winkels.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in