Noordwijk herdenkt joodse oorlogsslachtoffers

Noordwijk – Twintig joodse Noordwijkers kwamen tijdens de Tweede Wereldoorlog om. Vrijdagmorgen 7 februari worden ze om 11.00 uur herdacht bij het tijdelijke Holocaustmonument ‘Levenslicht’ bij het gemeentehuis van Noordwijkerhout.

In het kader van 75 jaar bevrijding van Auschwitz, afgelopen 27 januari, is op verzoek van het Nationaal Comité 4 en 5 mei een tijdelijk lichtmonument ontworpen door kunstenaar Daan Roosegaarde: Levenslicht.

Half januari werd het monument met 104.000 lichtgevende herdenkingsstenen -gelijk aan het aantal slachtoffers uit Nederland- gepresenteerd in Rotterdam. Hierna zijn de stenen verdeeld over de 171 deelnemende gemeenten. Noordwijk is er daar een van.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in