Noordwijk – Het bedrag, dat de gemeente betaalt voor de terreinen van Admiraal de Witt / Verloop aan de Schoolstraat is 2,3 miljoen euro.

Dat is fors hoger, dan de 1,6 miljoen euro waarvoor deze terreinen oorspronkelijk zouden worden overgedragen tussen Arenal en Admiraal. Op vragen van DOEN! laat het gemeentebestuur weten, dat dit echter een geval is van appels met peren vergelijken.

De koop is volgens het gemeentebestuur ‘inclusief de in opdracht van Arenal uitgevoerde en betaalde onderzoeksrapporten. Daarnaast heeft Arenal voor zijn vergevorderde planvorming uiteraard kosten gemaakt (architect, constructeur, adviseur, leges, enzovoort), die voor zijn rekening komen. Met de voor 2,3 miljoen aangekochte gronden heeft de gemeente volgens het bestuur ‘de goedkoopste manier’ gevonden ‘om rond de Hoofdstraat 150 parkeerplaatsen te realiseren’.

10 REACTIES

  1. Beste Jaap van Duin, ik vrees dat dit weergeeft waar de gemeenteraad uit bestaat. Ben zelf niet politiek onderlegd maar deze gemeenteraad spant de kroon.

  2. Ik vind het voor zo’n enorm bouwterrein aan zee niet veel geld gezien de huidige tijd. De parkeerplaatsen zijn slechts een bonus in afwachting tot verere optimale ontwikkeling.

    • Ik begrijp iets vast niet goed..dit terrein is ongeveer even groot als gat v palace en 10x zo goedkoop. Een 3 -kamer appartement is nu 3 ton waard (kostprijs wellicht de helft) en kun je zonder buitensporige bebouwing zeker 20 van op dit terrein kwijt. Genoeg marge om sociaal te bouwen lijkt mij.

  3. Wat ik niet begrijp van de gemeente is dat er op het Verloopterrein nog een paar relatief jonge gebouwen staan die volgens mij zo omgebouwd kunnen worden tot appartementen voor starters. Maar die worden gesloopt. Onbegrijpelijk. Ik ben het van harte eens dat dit een een heel goede koop is. Kijk maar om je heen als er van die sluwe ontwikkelaars in beeld komen. Dan wordt er echt geen woning meer gebouwd voor de normaal werkende mens in Noordwijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in