Lisse – Het eerste team thuis, de andere 3 teams elders actief. 4e ronde van de  Nationale Pétanque Competitie.

Tweede divisie NPC:
De thuiswedstrijd tegen JBV Cuyk 1 was vooraf een partij waar de thuisploeg rekening hield met een lastige dag. De opponent stond in de rangschikking op gelijke hoogte, beide 4 punten uit 3 partijen. De thuisploeg nog ongeslagen met één winst en twee gelijke spelen, de bezoekers met één reglementair verloren partij en twee overtuigende overwinningen. Feitelijk waren beide op de piste dus ongeslagen bij aanvang.

De eerste ronde verliep uitstekend voor het mixteam van Lisse. Yvonne Heus en Dennis Bakker walsten over hun opponent heen met liefst 13-0. Hier was heel duidelijk dat de opponent geen grip kreeg op de ondergrond. Ook Milan en Mauro Saunier speelden een zeer overtuigende partij, vrijwel foutloos, waardoor zij met 13-3 winst een voorsprong veilig stelden. Jaap Kivits en Leroy Dijkman kwamen slecht uit de startblokken waardoor zij op een niet meer te overbruggen achterstand kwamen, de gasten boekten een 5-13 winst waarmee een 2-1 tussenstand redelijk eenvoudig was ontstaan.

De thuisploeg rook een kans en wilde graag doorpakken in de 2e speelronde. Echter, beide teams stonden na de eerste “mènes” (werprondes) op achterstand. De gasten waren inmiddels gewend aan de banen, en toonden aan gelijkwaardig te zijn. Jaap Kivits, Milan en Mauro Saunier verloren kansloos met 2-13. Yvonne Heus, Leroy Dijkman en Dennis Bakker bogen hun achterstand alsnog om in winst (13-9) waardoor de thuisploeg na 2 ronden nog steeds op voorsprong stond met 3-2.

In de derde ronde koos coach Taco Ringma voor een wissel. Ron Heus verving Jaap Kivits. Verder waren de teams identiek aan de eerste speelronde. Na ongeveer drie mènes leek het voor de thuisploeg totaal verkeerd te gaan. Alle partijen stonden op achterstand. Veel acties vielen ongelukkig uit, en de opponent leek op rozen te zitten om de winst alsnog mee naar Cuyk te nemen. Er leek zich een combinatie van onmacht en spanning meester te maken van de Lbf spelers. Het was bijzonder om te zien dat de spelers dit min of meer gelijktijdig op alle banen van zich af schudden. Of dit te maken had met een ludiek stil protest vanaf de zijlijn over de lage temperatuur in de hal zullen we nooit weten, maar zeker is dat er een ommekeer was toen de coach in wintertenue aan de kant verscheen.

Milan en Mauro lieten de opponent vanaf dat moment geen punt meer maken en wonnen in snel tempo met 13-6. Daarmee was in elk geval de ongeslagen status veilig gesteld. Ron en Leroy kwamen op gelijke hoogte en gingen mentaal sterk om met een poging van de opponent grip te houden door op maximale lengte te gaan spelen. Op 9 meter 50 een geweldig schot van Leroy gevolgd door fantastisch geplaatste bal van Ron braken het verzet. De heren wonnen met 13-7 en daarmee ook de dag. Yvonne en Dennis kwamen terug van 1-9 achterstand tot 10-10. Het aanvallende spel van de thuisploeg levert bijna alsnog verlies op, maar uiteindelijk is 13-12 de uitslag.

Daarmee verslaat de thuisploeg een geduchte concurrent met 6-2.

Van de overige teams weten we dat Lbf2 een gelijkspel heeft behaald tegen Les Pointeus in Alphen aan den Rijn en Lbf4 zijn meerdere heeft erkent in JBC Nieuwerkerk dat hun met 6-2 verslaat. Het resultaat van Lbf3 heeft ons nog niet bereikt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in