Teylingen – Ook in Teylingen is woensdagavond de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd.

Aan het begin van de speciale vergadering wees burgemeester Carla Breuer de nieuwe raadsleden erop dat de negen in de raad vertegenwoordigde partijen elkaar meer zullen moeten opzoeken om te kijken of er tot meerderheden gekomen kan worden. De partijen zullen moeten kijken waar de overeenkomsten liggen, aldus Breuer. Ze noemde het essentieel dat de partijen zoeken naar onderling vertrouwen.

De Teylingse gemeenteraad telt 25 raadszetels. VVD en CDA hebben elk vijf zetels, Trilokaal en D66 elk vier zetels, GroenLinks en PvdA elk twee zetels, en ChristenUnie, Progressief Teylingen en Lijst Schenk elk een zetel. Overigens kon een nieuw D66-raadslid woensdag nog niet geïnstalleerd worden vanwege andere verplichtingen. Dat zal nu in de eerstkomende raadsvergadering alsnog gaan gebeuren.

Van GroenLinks, PvdA, ChristenUnie en Lijst Schenk werden ook in totaal vijf burgerleden geïnstalleerd. Raadsfracties die uit minder dan drie leden bestaan mogen namelijk als zij dat willen burgerleden voor de adviserende raadscommissies aanwijzen om de grote hoeveelheid werk beter te kunnen verdelen. Daarnaast werden drie voorzitters van de raadscommissies benoemd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in