archieffoto

Noordwijk – De gemeenteraad gaat komende maand akkoord met de aankoop van het politiebureau aan de Duinwetering. Het pand wordt verbouwd, zodat daarin ambtenaren van verschillende afdelingen kunnen worden ondergebracht. Daarnaast behoudt de politie een eigen dependance en kunnen ook andere organisaties ruimte huren.

Wethouder Sjaak van den Berg is enthousiast: ,,We hebben nu de kans om dit gebouw te verwerven. Het levert een besparing op, omdat we elders niet meer hoeven te huren, zoals bij Marente aan de Raadhuisstraat en voor de buitendienst in Katwijk. Nieuwbouw van het pand gaat op 5,5 miljoen euro komen. Nu kunnen we het pand voor 2,5 miljoen euro helemaal spic en span krijgen.’’

Een ruime meerderheid van de politieke partijen steunt de aankoop. Al blijft er ontevredenheid over de onzekerheid of de politie ooit zelf wel bijna een miljoen gulden heeft betaald om het pand en de grond aan te kopen. PUUR gaat hierover een amendement indienen en de fractie DOEN! kondigde een motie aan.

4 REACTIES

  1. Ongelofelijk dat niet te achterhalen is of dit bedrag daadwerkelijk is betaald, er moest toch ook in het verleden een accountantsverklaring worden afgegeven? Hier kan de gemeenteraad toch niet mee akkoord gaan?? Het is geld van jou en mij!! Uitzoeken tot de laatste snik…..

  2. Wat is dit dan voor een gemeente bestuur. Hiermee bedoel ik niet alleen het college maar ook de gemeenteraad. Hoe kan je accoord gaan met dit bezopen voorstel. Eerst een grondig onderzoek of het politieburo al eigendom is. Dit ligt toch zeker ergens in de kluis bij een notaris. Dit zaakje stinkt volgens mij als een bunzing. Anders kan ik dit niet plaatsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in