archieffoto Gat van Palace

Noordwijk – Een raadsmeerderheid wil, dat ‘plan 4B’ van het bestemmingsplan Noordwijk Zeewaardig wordt uitgevoerd. Dat bleek dinsdagavond tijdens een vergadering.

De projectontwikkelaar kan op de terreinen van het Gat van Palace en Esplanade toch meer bouwen, dan oorspronkelijk bedacht was, tot hoogtes variërend van 19 tot 22 meter richting de KW Boulevard voor Esplanade, en tussen 16 en 26 meter voor het Gat van Palace. Er komen geen gesloten wanden langs het plein, de Koningin Wilhelminaboulevard en de Parallel Boulevard. De nieuwbouw wordt gebruikt voor (hotel)appartementen, horeca en detailhandel.

Op een vraag van PvdA-raadslid Van Dokkum, waarom er toch meer vierkante meters gebouwd mogen worden, liet wethouder Theo Alkemade weten, dat er niet onderhandeld is ‘vanuit volume, maar vanuit uitgangspunten’. En het gemeentebestuur heeft meer ingezet op ‘zichtlijnen’ en hoe de nieuwbouw qua hoogte aansluit op de bestaande bebouwing. De raad moet het bestemmingsplan Noordwijk Zeewaardig dit jaar nog vaststellen.

6 REACTIES

 1. Qua hoogte aansluiten op bestaande bebouwing…. HAHAHAHAHAHAHA
  Er is in de verste verte geen gebouw van 26 meter hoog te vinden!
  Sleep tide, gemeentebestuur!

 2. De afgelopen 20 jaar is er behoorlijk achterstallig onderhoud opgebouwd aan zee.
  Nu willen ze eerst drie jaar de Parallelboulevard open gooien, dan het Jan Kroonsplein in een bouwput omtoveren, dan wordt het Oranje Hotel een meerjarige bouwput, dan het Gat van Palace, dan een parkeergarage in het duin, dan het vuurtorenplein etc
  Kortom de komende 20 jaar is Noordwijk aan Zee een bouwput. Welkom in Kuuroord Noordwijk of eh was het nou zeven sterren gemeente of toch een FAIRTRADE-gemeente.
  Hoe kun je als gemeentebestuur elke week de blaren op je tong lullen om vervolgens al zo’n 30 jaar lang helemaal niks te bereiken in Noordwijk aan Zee…

 3. Opletten! Als het gemeentebestuur over ‘zichtlijnen’ begint gaan ze die voor nu en de komende generaties grondig verpesten. En waarom de hoogte in meters aanduiden in plaats van verdiepingen? Mogen we niet weten dat het acht of negen verdiepingen worden? Weer zo’n gebouw waar je jezelf bij een beetje wind niet staande kunt houden. Sluit prima aan bij die berg beton bij Huis ter Duin.

 4. Linksom of rechtsom wordt het vroeg of laat een Scheveningen 2, met nog meer mensen te wonen op steeds minder vierkante m2’s. Je gaat bijna hopen dat dat ‘vaccin’ echt massaschade zal aanrichten om die groei te temperen.

 5. Het begint een betje op Benidorm te lijken en wat voor een publiek ga je trekken .Er komt nu volk op af wat je eigenlijk niet zou willen .Ze weten nog genees wat een Kuuroord is .volgens mijn zijn er zat hotels in Noordwijk of moeten het weer appartementen worden voor de jetset voor een miljoentje per stuk .

 6. Weer zo’n voorbeeld die de echte Noortukkers het dorp uitjaagt met die appartementen van meer als 1 miljoen per stuk waardoor er voor de eigen bevolking geen plaats meer is. Dit noemen mensen ook wel eens uitsterfbeleid. En bij die nieuwe inwoners zullen ook wel een paar mensen zijn die de politiek in willen dan kunnen ze ook aan de gemeente knoppen draaien. Begrijpt u dit. Met alle gevolgen van dien. En de gemeente faciliteerd dit allemaal met ons belasting geld. Leuk he!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in