Hillegom – De wijk Ringoevers krijgt er 27 extra parkeerplaatsen bij. Bewoners maakten bezwaar tegen de geplande parkeerplaatsen voor deelplan 4. Zij dachten dat de gemeente onjuiste parkeernormen had gehanteerd. Uit een second opinion bleek dat de gemeentelijke berekeningen klopten.

In goed overleg tussen verantwoordelijk wethouder Anne de Jong, de ontwikkelaar en de bezwaarmakers is nu overeenstemming bereikt over extra parkeerplaatsen ten opzichte van de norm.

In deelplan 4 komen nog 7 parkeerplaatsen extra en 20 in deelplan 5. Ontwikkelaar BuildingTwenty4 zorgt tevens voor tijdelijke parkeerplaatsen tijdens de bouw van de laatste deelplannen 4 en 5. Deelplan 4 gaat naar verwachting in het voorjaar van 2019 in de verkoop.

1 REACTIE

  1. Graag goed in jullie persbericht vermelden:
    De gemeente heeft wel de juiste juridische normen toegepast, echter is de berekening nog steeds foutief uitgevoerd. De juiste berekeningen hebben geleid tot nog steeds een tekort van 21 parkeerplaatsen conform de normen in Deelplannen 1, 2, 3 en 4. Er is overeengekomen dat de 21parkeerplaatsen er nu alsnog komen en de ontwikkelaar is bereid om er nog 6 “extra” bij te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in