“375 ha bollengrond in streek beschikbaar voor woningbouw”

Noordwijk – Het minimale aantal hectaren voor de hyacintenteelt in de Bollenstreek is gedaald en daardoor zou er 375 ha vrij kunnen komen voor woningbouw. Dat stelt de politieke partij Bruisend Noordwijk in vragen aan B & W. Door alle betrokken partijen in de bollensector is samen met de gemeenten jaren geleden vastgelegd dat er voor hyacintenteelt 2625 ha eerste klas bollengrond nodig is. Dit is een harde grens voor de hoeveelheid bollengrond in de streek. Volgens Bruisend Noordwijk meldt het CBS inmiddels dat het gaat om 2250 ha. Dat betekent een verschil van 375 ha. Dat zou voor andere activiteiten gebruikt kunnen worden. zoals woningbouw. De partij meldt de berekening in schriftelijke vragen aan B & W zodat de handhaving in het buitengebied aangepast zou kunnen worden. De partij informeert onder meer naar de mogelijkheden van een meer gevarieerd landschap.

5 REACTIES

  1. Zo moe van dit gez..k, bouwen we heel Noordwijk vol, of blijft er nog groen over in Noordwijk, want vol is vol!! Dit geldt voor heel Nederland, en nee ik ben geen racist!! Maar we hebben nu éénmaal niet meer vierkante meters

  2. Andere activiteiten: woningbouw! Dat is fijn zeg, zal vast een stukje grond bijzitten voor 2 woonwagenstandplaatsen plus 2 woonwagens.

  3. Het zal nooit genoeg zijn. Alles moet vol. En tijdens corona kun je ook niet meer uitwaaien op het strand. En na corona komt er weer iets anders. Uitwaaien lukt alleen nog maar met geld. Over geld gesproken: inkoop bollengrond 7 euro per vierkante meter. Zelfde middag doorverkoop voor 90 euro. Iemand loopt hier binnen en kan lekker uitwaaien buiten Nederland.

  4. Je kan het land maar 1x volbouwen.. sluit de grenzen gewoon, wat moeten we hier met die overbevolking en files. Het wordt drukker en drukker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in