Bollenstreek – Tot 2030 moeten er in de 13 gemeenten van de regio Holland Rijnland 60.000 woningen gebouwd worden. Van dit totaal worden 30.000 woningen in de gehele regio gerealiseerd, de overige 30.000 vooral tussen Katwijk en Leiden en bij Alphen. Zo kan het buitengebied van de Bollenstreek nog redelijk beschermd worden. Toch zal dat ook onder druk komen te staan. Zo heeft Hillegom bijvoorbeeld tot 2030 behoefte aan 1300 woningen waarvan er voor 800 een plek is gevonden. Waar de overige 500 komen is nog niet duidelijk. Zo kan een gemeente kiezen voor hoogbouw of zal er toch ergens bollengrond opgeofferd moeten worden.

5 REACTIES

  1. Noordwijk heeft behoefte aan 1500 woningen grond zat hier .Als ze maar willen op dat gemeente huis ja huizen van vijf ton en meer die willen ze wel .

  2. De sloop van het oude bedrijf van Molenaar&Van Ginhoven in Warmond heeft wel degelijk veel nieuwe goede bollengrond opgeleverd. Ook met de bouw van drie nieuwe woningen langs de Torenlaan knapt het landschap daar flink op.

  3. ALS DE VERDOMMENIS BOUWEN !!!!!
    Ikzelf ben kweker, en “eet” van de bollengrond. En geniet ook van deze prachtige streek,maar dat duurt maar week of 8. Een BETAALBAAR dak boven je hoofd heb je hele jaar plezier van. Zoals de leus luidt “onder gelul kun je niet wonen”. En dat kan de gemeente Noordwijk als geen ander (inmiddels al ruim 30 jaar jaar gelul over Bronsgeest-noord). Daarmee al meer dan 1 generatie opgeschoven.

    Zoals hierboven gezegd wordt, huizen van meer dan 5 Ton is niet voor iedereen weggelegd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in