Aanhoudende, financiële problemen voor Lisse

Lisse – De gemeente Lisse heeft twee jaar om haar financiën op orde te krijgen, in plaats van de vijf jaar die de gemeente zelf denkt nodig te hebben. Als ze dat niet doen kan Lisse onder toezicht komen te staan van de provincie. Dit werd woensdag duidelijk tijdens de bespreking van de kadernota in de commissievergadering.

Als Lisse onder preventief toezicht komt te staan mag de gemeente geen begroting opstellen zonder goedkeuring van de provincie Zuid-Holland. Wethouder van der Zwet gaf aan dat vooral het rijksgeld onzeker is de komende jaren.

De wethouder deelde de stand van zaken, waarin hij liet zien dat de komende jaren structureel een tekort van twee tot tweeënhalf miljoen euro is. Zo komen er vaste kosten op het gebied van duurzaamheid, maar deze worden niet structureel gedekt door het rijk. Van der Zwet gaf aan dat dit probleem niet alleen in Lisse speelt, maar dat veel gemeenten de komende jaren in de problemen zullen komen. De komende maanden gaat de wethouder met de raad bespreken hoe dit probleem kan worden opgelost. Volgende week geven de politieke partijen hun mening over de kadernota tijdens de Algemene Beschouwingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in