De Achterweg in Noordwijk.

Noordwijk – De gemeente gaat 8460 m2 relatief dure grond kopen aan de Achterweg voor toekomstige woningbouw. De provincie is nog tegen woningbouw in dit agrarische gebied. Het demissionair college van B & W durft het risico wel aan en demissionair wethouder Ter Hark wees er dinsdag tijdens de raadsvergadering op dat het woningtekort hoog is en dat hij binnen 10 jaar verwacht alsnog toestemming van de provincie te krijgen. Een ruime meerderheid (19) steunde hem (VVD, PvdI, CDA, Lijst Salman, PvdA, D66, Bruisend Noordwijk). Tegen waren NZLokaal en Puur. Groenlinks stemde verdeeld.

5 REACTIES

 1. Als het net zo gaat als bij Boekhorst Noord kunnen de bewoners er weer voor op draaien het is makkelijk kopen met andermans geld .Die partijen die ja geknikt hebben naar de vvd toe en het cda willen graag in de raad komen ten kosten van de bewoners van Noordwijk .Die grond is al zo duur dat er alleen maar hele duren huizen komen .Dan zullen er wel weer klachten komen over de stank van de zuivering en van vander Putten .Wat zijn dat voor een kooplui daar op dat gemeentehuis kopen en niks bouwen .In Boekhorst haden al 10 jaar 600 woningen kunnen staan .Het zijn allemaal plus zitters en geven niks om de gewone mensen .gr P Wijnands

 2. PUUR vindt dat er nu eerst, snel, gebouwd moet worden op de locaties die al op de planlijst staan. Bijna 5.000! Woningen in de gemeente Noordwijk. Nu grond aankopen in een gebied waar wonen onzeker is, mede door de aanwezigheid van de waterzuivering en vuilverwerking (en oude vuilnisbelt), vinden wij onverantwoord. De komende jaren wordt er een flinke aanspraak gedaan op de gemeentelijke reserves door allerlei uitgaves deels onvoorzien of tegenvallend. Nu investeren in onzekerheid vinden wij geen goed plan.

  • Beste Thomas,
   Communicatie van wat Puur wil en denkt via de gemeenteraad en niet via Bollenstreekomroep.nl met als insteek stemmen te winnen, Puur heeft het ook niet waar kunnen maken, nu proberen makkelijk te scoren

 3. De gemeente is geen commerciële instelling met het oogmerk om winst te maken. Of verlies…..
  Een gemeente heeft “besturen” als taak.

 4. De vastgoedmaffia regeert Noordwijk en helaas nu ook Noordwijkerhout!
  Democratie hadden we en is echt ter ziele. De grootste verliezer ( Salman) mag weer meedoen. Dit is zowel landelijk als ook lokaal aan de gang. 1x in de 4 jaar mogen we een stem uitbrengen en de uitslag schuiven we aan de kant.
  En ja, het is al jaren zo dat wie betaalt ook bepaalt.
  Onaanvaardbaar dat de gemeente dit doorzet! WOB verzoeken kan je lang op wachten en dan is de helft weggelakt. Hoe kan het toch dat dit blijft voortbestaan??

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in