Bollenstreek – De aanleg van een glasvezelnetwerk in de buitengebieden van de gemeenten in de Duin- en Bollenstreek gaat definitief door.

Volgens een woordvoerder van GlasDraad Bollenstreek, het bedrijf dat het glasvezelnetwerk wil gaan aanleggen, waren er woensdag nog zo’n tien à vijftien adressen nodig om de benodigde 50 procent adressen voor de aanleg te behalen in het buitengebied van de gemeenten Teylingen, Lisse, Hillegom, Noordwijk en Katwijk. Toen was al de verwachting dat het benodigde aantal snel gehaald zou worden. De benodigde 50 procent werd woensdag aan het begin van de middag gehaald. Geïnteresseerde particulieren en bedrijven die gevestigd zijn in het buitengebied hebben overigens nog tot 16 november de tijd om zich aan te melden.

Het is daarnaast opvallend dat ook veel inwoners van de bebouwde kommen van de dorpen in de Duin- en Bollenstreek aan GlasDraad hebben laten weten dat ook zij geïnteresseerd zijn in de aanleg van glasvezel. Volgens GlasDraad is het echter niet de bedoeling dat het bedrijf daar ook glasvezel gaat aanleggen. Omdat KPN en Ziggo daar veelal al snel internet aanbieden via hun eigen netwerken, is het commercieel niet haalbaar om ook in de dorpen een nieuw glasvezelnetwerk aan te leggen.

1 REACTIE

  1. Het enige dat KPN hier in de bebouwde kom aanbiedt is DSL: dat is niet meer snel te noemen vergeleken met glasvezel. Ziggo is sowieso duur en biedt alleen internet met verplicht een TV-abo, wat ik niet wil. Wij zijn al >5 jaar NPO-TV vrij op een korte onderbreking van 3 maanden na met Ziggo-TV, dat we maar weer snel hebben opgezegd.
    KPN glasvezel is ook duidelijk duurder dan de meeste regionale glasvezel aanbieders. Ze zouden goedkoper moeten zijn maar ze zijn soms tientjes per maand duurder voor dezelfde internetsnelheid. Blijkbaar gaat er iets niet goed bij KPN, ipv betere aanbiedingen verzorgen voor de klanten steken ze hun energie in het kunnen blijven van monopolist met bijbehorend wangedrag en hoge prijzen.

    Bovendien wil ik daarom van beide geen klant meer zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in