
Noordwijk – Het project Parallel Boulevard, met als belangrijkste onderdeel een drainage om wateroverlast op Noordwijk aan Zee tegen te gaan, wordt na de zomer opnieuw besproken door de Noordwijkse gemeenteraad. Het onderwerp stond eigenlijk twee weken geleden al gepland voor een zogenoemde ronde-tafelbijeenkomst, maar dat ging vanwege een te volle agenda niet door. Het is nu verplaatst tot na de zomer. Onderdeel van de bespreking is een review van ing. H.J. Everts. Hij bekeek de gekozen oplossing en vergeleek die met de oplossing van het CDA-raadslid Van Haaster die vindt dat een oplossing met pompen voldoende is. Nu moet er 7 meter diep gegraven worden. De aanleg is volgens de review niet zonder risico’s voor belendende panden, maar toch gaat de voorkeur uit naar de diepe drainage. Omwonenden maken zich grote zorgen over de komende werkzaamheden, onder meer over de risico’s van beschadiging van een eeuwenoude kleilaag onder Noordwijk aan Zee. Mocht deze beschadigd raken dan kan dat grote gevolgen hebben. Een datum voor de nieuwe, politieke bespreking is nog niet bekend. Het project krijgt hoogstwaarschijnlijk een nieuwe wethouder, Theo Alkemade. Die meldde op Bo-radio al zeer geïnteresseerd te zijn in het project en hij is nieuwsgierig naar welke afspraken er over gemaakt zijn.
Hieronder de presentatie van de review:
Dit gaat nog veel meer geld kosten .Want ze weten niet waar ze aan beginnen.Kijk maar naar de boulevard ook een grote miskleun.Een pijp met kleine gaatje door de bagger halen en dan gek vinden dat er geen water door heen kan.Weten jullie wel wat zeven meter is dat is heel diep.
Leg een retentiebassin aan onder het nog nieuw te vormen park tussen de Nieuwe Zeeweg en Breloftpark.
Sluit van de bebouwing/gebouwen op de KW Boulevard, Parallel Boulevard en de Huis ter Duinstraat, ALLE regenpijpen aan op een gescheiden hemelwaterafvoer. De afvoerpijpen dienen wel genoeg capaciteit te hebben om bij extreme neerslag op een adequate wijze de toevloed te kunnen verwerken.
Scheelt scheurschade (7 meter diep, wie verzint dit?), tijd en geld.
Het zal wel te simpel gedacht zijn.
Voordeel is dat er een waterbuffer ontstaat, die bij grote droogte benut kan worden.