Bollenstreek – Het aantal corona-besmettingen in de Bollenstreek loopt nog steeds op. Het aantal ziekenhuisopnames en overledenen zijn de afgelopen week niet veranderd. De cijfers van de GGD Hollands Midden op maandagmiddag:

Hillegom: 71 besmettingen, 8 ziekenhuisopnames, 2 overledenen
Lisse: 35 besmettingen, 8 ziekenhuisopnames, 2 overledenen
Noordwijk: 59 besmettingen, 19 ziekenhuisopnames, 3 overledenen
Teylingen: 68 besmettingen, 14 ziekenhuisopnames, 2 overledenen

Dit zijn de cijfers sinds het begin van de corona-uitbraak. Uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen zich goed houden aan de hygiënemaatregelen (handen wassen, hoesten in elleboog), maar dat het wel steeds lastiger wordt om 1,5 meter afstand te bewaren. Twee derde van de Bollenstrekers wil zich laten inenten als er een vaccin beschikbaar komt.

4 REACTIES

 1. Mensen zijn alleen als positief getest.
  De meeste mensen hiervan zijn niet ziek. De test is geen bewijs of iemand daadwerkelijk ziek wordt of al heeft gehad. Zelfs een verkoudheid wordt als Carona gezien, omdat dit ook een Corona achtig virus is.
  Stop deze angstzaaierijen, want dat is heel ongezond voor mensen. Mensen durven niet meer naar de dokter te gaan en vele hebben psychische klachten en willen niet meer verder leven. Mensen met kanker worden nu vaak te laat naar het ziekenhuis verwezen.
  Meer mensen sterven nu door te late behandelingen!
  Kinderen moeten zich veilig voelen om zich goed te kunnen onwikkelen en zeker niet ingezet worden.
  Laat mensen weten om gezonde voeding te nuttigen met genoeg vitamines en mineralen en voldoende beweging en ontspanning, want daar verhoog je de weerstand mee.

  • Ik ben het helemaal niet met je eens. Elke dag zie ik op de bloedbank mensen die ex corona patiënt zijn. Vele akelige verhalen. Sommige jong en gezond zijn sinds maart hun smaak en reuk kwijt. Sommige zijn enorm vermoeid. Er zijn er die beschadigde zenuwen hebben en nu op 40 jarige leeftijd tremor hebben die niet meer weggaan.
   Van de week een wederzijdse kennis in de keuring. Hijzelf meer dan 7 dagen hoge koorts, zijn broer 10 dagen aan de beademing. Tranen in zijn ogen.
   Stop met wegkijken en neem je verantwoordelijkheid!

 2. Goed gesproken Joke Vink-Koelewijn. Ik ben het helemaal met je eens. Laten we weer normaal gaan doen in dit land en stoppen met die angstzaaierij. Ik ben dat spuug en spuugzat!

 3. Ik wil graag reageren op bovenstaande, ik ben het eens met de oproep voor gezonde voeding/levensstijl, maar zie niet echt de angstzaaierij? Het is toch juist goed als we elkaar scherp houden om de 1,5 meter afstand te waarborgen? Ik ben ervan overtuigd dat door de laksheid de cijfers toenemen (in combinatie met meer testen). Kijk simpelweg in de supermarkt, ik denk dat minder dan 25% zich nog houdt aan de regels. Ik hoop dat mensen zich snel weer gaan houden aan de regels, zodat we de tweede golf zoveel mogelijk kunnen beperken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in