Hillegom – In het onderzoek naar de besmettingsuitbraak in de horecagelegenheid in Hillegom zijn er drie nieuwe besmettingen bijgekomen. Dat meldde de GGD Hollands Midden donderdag. Dit brengt het totaal op 31 personen die in het café zijn geweest en besmet zijn. Daarnaast zijn er op dit moment 8 mensen die door een van deze 31 personen besmet zijn geraakt. Het aantal zogenoemde secundaire besmettingen kan nog toenemen.

Bron- en contactonderzoek richt zich op mensen die langer dan 15 minuten op minder dan 1,5 meter van een besmet persoon zijn geweest. Deze mensen hebben een hogere kans om ziek te worden en hen wordt gevraagd om twee weken in thuisquarantaine te gaan en zich bij klachten je te laten testen.

Testen zonder klachten is niet zinvol. Dan zou je je iedere dag moeten laten testen, want de test is een momentopname. Toch kan je wel besmet zijn en geen klachten hebben. Daarvoor is de thuisquarantaine.

4 REACTIES

 1. Mensen nemen het niet meer zo nauw met de regels. Vooral in de jumbo is het weer een mierenhoop. Vooral kinderen die door de winkel lopen te rennen, overal aan zitten, hoesten en smoezen van ouders. Je krijgt opmerkingen in de trant van; ze zijn te klein om het te begrijpen!
  Bij wie ligt de verantwoordelijkheid hoe kinderen zich gedragen, volgens mij bij de ouders! Zeg je er iets van dan moet je je er niet mee bemoeien. Ik mag dus als copd- patiënt niet op komen voor mezelf, een lichte vorm kan voor mij al fataal zijn. Ik roep iedereen op, neem je verantwoordelijkheid naar je naaste.

  • Niet om het een of ander meneer Nederstigt
   ( dit bedoel ik echt vriendelijk )
   Waarom laat u de boodschappen niet bezorgen ?
   Scheelt u weer angst en ergenis maar het belangrijkste u loopt minder gevaar jatoch ?
   Mvg Lique

 2. Belachelijk dat ouders de kinderen niet terecht wijzen.Dat was wel anders in de tijd dat onze kinderen klein waren.Constant uitleggen waarom iets op dat moment niet kon.Begrepen ze heel goed en zijn ze erg klein ,vast houden .Maar ja het hebben van kinderen is vermoeiend hé en dan moet je ook nog rekening houden met anderen.Vooral niet doen,lekker voorbeeld geven die ouders.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in