foto Rose Marie Keijzer

Warmond – Future Mobility Network heeft een vergunning aangevraagd voor een automatisch varende elektrische pont tussen Kagerzoom en Koudenhoorn.

Als de gemeente Teylingen de vergunning verstrekt, start eind juli een proefperiode waarin drie maanden lang het personenvervoer wordt verzorgd van en naar recreatie-eiland Koudenhoorn. Teylingen zou dan de primeur hebben van de eerste automatisch varende pont in Nederland. De pont, Ferry genaamd, vaart op energie uit de eigen zonnepanelen.

Tijdens de proef kunnen bezoekers gratis meevaren. Door het pontje is Koudenhoorn van twee kanten bereikbaar, waardoor de drukte op de toegangsbrug vermindert.

4 REACTIES

    • De grote sloot is geen spoorovergang en de pont is geen Stint, een rotte appel is geen peer; wat een stemmingmakerij, bah!

  1. Dit kan niet goed gaan als het niet vergezeld gaat van slimme camera’s e.d.. Het is daar af en toe best druk. En een haven voor onervaren schippers nabij die hun eerste meters maken. Vaart hij altijd stuurboordswal?

  2. Ze hebben hier al veel ervaring mee en weten wat ze doen bij FMN. Dus goed voorbereid technisch vol sensoren die meer zien dan de onervaren zeiler of huurder van een sloep. Ook is er altijd een veiligheids kapitein aan boord dus al die zorgen komen vooral door onbekendheid, ga gewoon eens kijken! Ze staan open voor suggesties!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in