Aardwarmte in plaats van gas

Foto provincie Zuid-Holland

Noordwijk – De kans is groot, dat de huizen in deze regio in de toekomst worden opgewarmd met aardwarmte uit de grond. Het ‘warmtenet’, waarbij restwarmte vanuit bedrijven uit Rotterdam verspreid wordt door de regio, is waarschijnlijk niet voldoende om de huizen in de Bollenstreek te verwarmen.

Door een besluit van de regering moeten we allemaal van het gas af, zonder dat er op dit moment concrete alternatieven zijn. Bedrijven in Rotterdam, die nu hun restwarmte de lucht in pompen, zien er wel wat in, om die restwarmte in de toekomst te laten hergebruiken door inwoners in de regio. Maar is er nog wel twijfel, of die warmte ook de Duin- en Bollenstreek kan bereiken, als eerst andere regio’s zoals Leiden deze warmte voor eigen gebruik nodig hebben.

Onderzoek heeft aangetoond, dat er aardwarmte in de grond zit tussen Katwijk, Noordwijk en Voorhout. Die aardwarmte zou genoeg zijn om duizenden huizen op te warmen, waardoor er een alternatief zou zijn voor het huidige gasstelsel, zo liet wethouder Sjaak van den Berg dinsdagavond weten. ,,De kans dat we nog restwarmte van Rotterdam kunnen gebruiken in Noordwijk is vrij klein.’’

3 REACTIES

  1. Groene rekenkamer is niet erg deskundig, maar wel erg zuur. Boeiend om te zien dat de aansprekende naam niet veel schrijvers kent 🙂

  2. Ik kaartte verhaal aan bij de woning stichting nu een ander naam Kreeg ik te horen het zal jullie tijd wel uit dienen .Dus we wachten maar af .Maar ik vraag me toch af wie dit gaat betalen of denken ze dat we allemaal in de zuid wonen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in