Actie tegen coffeeshop in Noordwijkerhout gestart

Noordwijkerhout – Bewoners van het Marktplein hebben omwonenden benaderd om in actie te komen tegen de komst van een coffeeshop. Twee Noordwijkerhouters hebben dinsdag de politiek benaderd omdat ze op het Marktplein een coffeeshop willen starten. Een van de omwonenden heeft daar op gereageerd door 60 huishoudens op het Marktplein en omgeving via een brief op te roepen de komst van een coffeeshop te voorkomen. Volgens de briefschrijver heeft hij slechte ervaringen met hangjongeren en drugs op het Marktplein. Bovendien wonen er kinderen en die mogen van hem niet geconfronteerd worden met een coffeeshop. Het argument van de initiatiefnemers dat het goed is voor de middenstand klopt volgens de tegenstanders niet omdat een coffeeshop een andere doelgroep aantrekt. Volgens de tegenstanders laat het gemeentelijk beleid ook helemaal geen coffeeshop toe. Mensen met ideeën om de coffeeshop tegen te houden wordt gevraagd te mailen naar [email protected] Ook roepen de tegenstanders op om een poll van de politieke partij Bruisend Noordwijk negatief in te vullen.

24 REACTIES

  • dit is de grootste onzin wat ik heb gehoord dus geen coffeeshop op het marktplein of waar dan ook in Noordwijkerhout,dit is vragen om overlast
   het is een mooi en rustig dorp en laten wij dat zo houden

 1. Ik denk zelf dat een coffeeshop in Noordwijkerhout een goed idee is.
  Nu maken jongeren die een blowtje willen roken gebruik van illegale drugsdealers die ook middelen als cocaïne, xtc enz.. aan kunnen bieden. Dan gaat mijn voorkeur toch eerder uit naar een gereguleerde verkoop via een coffeeshop.

 2. Ik vind dit een buitengewoon goed en leuk idee een coffeeshop in Noordwijkerhout. Brengt weer wat leven terug in het centrum. Mij lijkt ook de overlast zeer beperkt als je kijkt naar coffeeshops in de buurt. En minder verkeer naar Leiden en lisse. Al met al een leuk idee.

 3. Fantastisch initiatief in meerdere opzichten. Mensen kunnen nu lopen of met de fiets naar de coffeeshop en hoeven daarvoor geen vervuilende kilometers af te leggen. Brengt ook weer wat leven terug in het centrum van ons dorp en daarnaast hoeven we niet bang te zijn dat jongeren hun wiet verkrijgen via illegale circuit. Het is trouwens racistisch om wel een coffeeshop te hebben in lisse of in leiden maar niet in Noordwijkerhout. Anders wellicht ook een protest zoals onlangs op de Dam maar dan op het marktplein?

 4. Dat trekt altijd criminaliteit aan met als gevolg de overgang naar zwaardere middelen zoals coke en chrystal meth!! Met daarbij de overvallertjes en berovingen!! Er zijn nu al diverse samenscholingen van “vreemde” jongeren!! Let op uw zaak overheid!!!!!

 5. De Poll is bedoeld om te peilen of er draagvlak ik voor de vestiging van een coffeeshop “ergens” in Noordwijkerhout en dus niet per see op het Marktplein. Er gaat ondertussen dus zeker nog wel wat water door de Rijn stromen. Wanneer er uiteindelijk een positieve beslissing zou komen vanuit de raad, dan moet er nog gekeken worden naar de uitwerking. Een goede locatie zonder overlast, overleg met omwonenden, voorwaarden gedoogvergunning, etc. En een uitgebreide werving en screening van vergunninghouder(s) (wie dan ook).
  Voor nu gaat het dus enkel om het afwegen van voor- en nadelen. Die zijn al in grote lijnen benoemd: het indammen van straathandel, overlast en bijbehorende criminaliteit. Maar ook controle op aanvoer, kwaliteit en hoeveelheid.

 6. Dit is vragen om problemen..weg met de coffeeshop..allemaal ellende…dit wordt de afgang van Noordwijkerhout..veel overlast gaan we krijgen en zitten daar niet op te wachten..ik zeg: NIET DOEN. Gebruik je verstand.

 7. Geen goed iedee heb een jaar op het marktplein gewoond en nu al constant word er wiet en laggas alcohol gebruikt.
  En niemand wil dat zijn kinderen aan de druks gaan het begint met softdrugs en dan gaat het naar harddrugs.

 8. Een coffeeshop in Noordwijkerhout is een geweldig idee, alleen in het centrum lijkt me dan weer niet zo geweldig. Ik denk eerder aan het grens van het dorp, ergens waar doorgaande wegen kruisen en het wat minder in het zicht is van de wat jongere inwoners.
  Argumenten tegen de komst met betrekking op harddrugs zijn achterhaald en gebaseerd op angst en vooroordelen. Ik juich het toe! Hulde aan de ondernemers.

   • Het is echt niet te geloven dat hier überhaupt over gesproken wordt, als je een sigaretje rookt wordt je aangekeken of je de grootste crimineel bent, en een coffeeshop” moet toch kunnen” waar zijn wij met z’n allen mee bezig in dit land!

 9. absoluut tegen! Doe hem dan ergens in een buitenwijk maar niet midden in het centrum en onder mn huis!!

 10. Heeft men nou nog niet door dat als je coffee shops accepteert “gedoogd” dit de wereld van drugsteelt, handel in drugs en criminaliteit binnenhaalt? En dan een weg terug? Lukt niet. De overmacht is er dan en blijft er en moet voorkomen worden. Niet doen. NEE is een optie NU. Straks niet meer, dan heb je niets meer te zeggen. “ the answer is blowing in the wind”

 11. Doe het in de zeestraat
  Niet op het marktplein.daar is te weinig toezicht
  In de zeestraat lopen ook in de avond meer mensen ,waardoor je minder last hebt hangjongeren..
  t

 12. “Bruisen”… doet het nu zeker al! Gezien de reacties.
  Het zal nog meer gaan bruisen,als het Marktplein wordt overspoelt met verslaafden aan verdovende middelen,die worden verhandelt in de omstreden Coffeeshop, in een winkel waar boven 2 families wonen.
  Het Marktplein is nu al een “gezellige sfeervolle plek”. In de late middag en ’s avonds is het er nu al druk met jongelui vanuit diverse Europese landen,die na hun dagelijkse arbeid, een biertje drinken en gebruik maken van diverse soorten tabak,waarvan de herkomst naar mijn mening, niet altijd duidelijk is. Zittend op de vaste bankjes op het plein. Een levendig kabaal, dat is het wel vaak. Zij hebben veel plezier en vragen zich niet af, of de aanleunende Appartementen en winkels overlast hebben van hun luidruchtige, plezierige stemming. Zij kopen hun behoeften aan alcohol bij de winkels die tot 21.00 uur open zijn.
  In de zomertijd blijft het lekker lang licht. De omwonenden kunnen dan “lekker lang” genieten van het luidruchtige krakeel op het plein.En als het regent kunnen zij schuilen onder de afdaken van de winkels, rondom het plein en de winkel.
  Echter ”s winters gaan de lantaarns vroeger aan. Er staan net te weinig lantaarns om elkaar tot aan de overkant te kunnen zien en stralen een romantisch zacht licht uit. Dit wordt nu al zonder Coffeeshop, als onveilig ervaren door de bewoners van het Marktplein.
  Conclusie:
  Er mag beslist geen Coffeeshop geopend worden op het “Marktplein”.
  Het is ten 1e: een zéér ongezonde branche.
  ten 2e: het is niet nodig onze kinderen en kleinkinderen met zo’n Shop te confronteren.
  ten 3e: het lokt uit tot tot criminaliteit.
  ten 4e: het is niet nodig in Noordwijkerhout uitbreiding van verdovende middelen te stimuleren.
  ten 5e: De gemeente heeft op 3-1-2019 het besluit genomen om coffieshops niet toe te staan.

  ten 5e:

 13. Allemaal gezeik dit weer er wonen genoeg gekken in het dorp die een blowtje nodig hebben vallen ze ook minder mensen lastig

 14. dit is de grootste onzin wat ik heb gehoord dus geen coffeeshop op het marktplein of waar dan ook in Noordwijkerhout,dit is vragen om overlast
  het is een mooi en rustig dorp en laten wij dat zo houden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in