Actie tegen Regenboogpad

In juni 2020 opende wethouder Roberto ter Hark het eerste regenboogpad in Noordwijkerhout (foto Gemeente Noordwijk)

Noordwijkerhout – De Vereniging Dorpsbehoud Noordwijkerhout wil dat het Regenboogzebrapad tussen de Witte Kerk en Brownies&Downies wordt verwijderd.

Dit laat het bestuur van die vereniging weten in een brief aan de gemeenteraad. Zij vinden dat het Regenboogpad, een teken dat iedereen zichzelf mag zijn, ondanks zijn of haar geaardheid, niet past in Noordwijkerhout. En dat zo’n Regenboogpad een vorm van ‘verrommeling’ is. Ook baalt de Vereniging Dorpsbehoud Noordwijkerhout van de toename van terrassen en reclameborden rond de Witte Kerk.

Het Regenboogpad moet van de bestuursleden maar verplaatst worden naar de basisscholen.

3 REACTIES

  1. Ach, wie vertegenwoordigen nu eigenlijk de vereniging ” dorpsbehoud NWH”?
    Traditionele NWH ters die niet in zien dat over 30 jaar de hele samenleving multicultureel is. Meebewegen met een veranderde samenstelling van het dorp zal ook voor dorpsbehoud ( rare naam eigenlijk,) een speerpunt moeten zijn in hun beleid.

  2. Laat het regenboogpad lekker zoals het is, en de terrassen bij de witte kerk maken het dorp een stuk gezelliger. Juist door deze vrolijkheid behoud je het dorp. We staan immers bekend om onze gezelligheid!

  3. @Willy.

    De hele samenleving IS al multicultureel! Wie dat niet ziet heeft de afgelopen tientallen jaren onder een steen gelegen. Geen idee wie dorpsbehoud vertegenwoordigd. Het huidige regenboogpad is destijds door de gemeente toegestaan en er zijn maar weinig die er problemen mee hebben.

    Het geeft wel een gevoel van schijnveiligheid want sommige mensen denken echt dat het een zebrapad is, maar dat is het dus niet. Het is decoratie. Je hebt als voetganger ook géén voorrang als je er gebruik van maakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in