Update: veel adressen nemen niks meer aan, controleer vooraf of er nog spullen welkom zijn.

Bollenstreek – In de regio zijn inmiddels verschillende acties op touw gezet om mensen in Oekraïne te steunen.

 • Onder meer de Poolse werknemers van A. Frylink & zonen Noordwijkerhout zijn een inzamelingsactie begonnen voor Oekraïne. Tot en met donderdag zijn goederen zoals EHBO-materialen, luiers, ingeblikt voedsel en oploskoffie welkom bij Frylink & Zonen aan de s’ Gravendamseweg 71 in Noordwijkerhout. Vrijdag gaan de goederen richting de grens van Polen en Oekraïne. Voor deze actie is ook een inleveradres in Voorhout aan het Schoonoord 33. spullen mogen daar gewoon voor de deur gezet worden.
 • Ook in Lisse zijn er verschillende inzamelingspunten geopend. Bij Meer en Duin 215 en Mendeldreef 130 kunnen spullen worden afgeleverd. En zo ook bij de Akervoorderlaan 4A. Bij die laatste gaat het vooral om spullen voor honden en katten zoals voer en manden.
 • In Sassenheim is Baby’s Paradijs bezig met een inzamelingsactie voor een nonnenklooster in Polen waar veel gevluchte Oekraïense kinderen momenteel verblijven. Er is vooral behoeft aan verzorgende producten zoals tandpasta, wasmiddel en shampoo. Ook aan Schoonoord 33 in Voorhout kunnen spullen worden ingeleverd.
 • Daarnaast worden er door Oomen Verhuizers in Noordwijk twee containers geplaatst waar spullen naartoe gebracht kunnen worden. Een container staat op de hoek Grent/Abraham van Royenstraat en de ander op de hoek Bronkhorststraat/Zeestraat.
 • Samen met de Gemeente Hillegom, sociaal maatschappelijke organisaties en andere kerken onderzoekt Open Hof Hillegom wat Hillegom kan doen voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Het gaat hierbij om het regelen van opvang en gastgezinnen. De eerste prioriteit ligt nu bij het in kaart brengen hoeveel huishoudens als gastgezin willen optreden. Mensen die vluchtelingen tijdelijk in huis willen opnemen kunnen zich aanmelden via openhof.com/oekraine. Een verkennende informatieavond volgt nog.
 • In Noordwijk organiseert de stichting ‘Samen voor Vrede’ op zaterdag 5 maart een bijeenkomst in de Oude Jeroen. Alle inwoners van de gemeente Noordwijk worden uitgenodigd om daar in de kerk vanaf 18.00 uur gezamenlijk bijeen te zijn. Met elkaar te praten over wat er allemaal is gebeurd, steun te betuigen, mogelijk een kaarsje op te steken en te luisteren naar muziek. De Stichting Samen voor Vrede wil ruimte bieden aan alle inwoners van Noordwijk om gezamenlijk stil te staan bij de vreselijke gebeurtenissen die de wereldvrede bedreigen.
 • Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden alle 4278 sirenes in Nederland getest. Zo ook op maandag 7 maart. Vanwege de oorlog in Oekraïne zou onrust kunnen ontstaan door het afgaan van de sirenes. Daarom kondigt de overheid de maandelijkse test van de sirenes deze keer extra aan. De sirenes worden op iedere eerste maandag van de maand getest, zodat iedereen het geluid herkent bij een ramp of zwaar ongeval. Het geluid van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden. Wanneer de sirenes langer en meerdere malen achter elkaar loeien, is er sprake van alarm. Mensen moeten dan direct naar binnen, deuren en ramen sluiten en elektronische ventilatie uitzetten. Via radio of tv van regionale calamiteitenzenders wordt dan meer informatie gegeven.
 • ”Ben jij ook zo geshockeerd door de oorlog in Oekraïne? Wil je wat doen, maar weet je niet wat? Begin dan met k(n)open als teken van solidariteit met de inwoners van Oekraïne. Want met de solidariteitsband om je pols laat jij zien dat jij het niet eens bent met wat daar gebeurt. Het is een getuigenis, een protest tegen het kwaad wat oorlog heet. Laten wij in ‘vredes’naam laten zien met elkaar dat wij als inwoners van de Duin en Bollenstreek ons verbonden weten met de slachtoffers. Van iedere Solidariteitband is de netto opbrengst bestemd voor noodhulp aan de inwoners van Oekraïne. Ben je niet zo een knoper? Er zijn ook kant-en-klare varianten aan te schaffen. Vermeld dan je polsmaat en onze vrijwilligers gaan voor je aan de slag. Heb wat geduld en hij komt vanzelf naar je toe. De Solidariteitsband is voor 7 euro te bestellen op de website van Palliam. Ben je niet zo bedreven met internet? Telefonisch bestellen kan ook. Bij één van de secretariaten van de kerken van de parochie Sint Maarten”.

Staat uw inzamelingsactie er niet bij? Laat het dan weten via [email protected]

13 REACTIES

 1. Ik heb 30 kratten voor jullie
  kunnen ook als babybedjes
  Af te halen bij de kaarsenmakerij op de olmenhorst in lisserbroek

 2. Veel info klopt helaas niet meer. Geen container in noordwijk bij de Zeestraat en adres in Voorhout neemt geen spullen meer aan

 3. Worden er nog spullen in Lisse aangenomen voor honden en katten? Of misschien nog in een andere plaats in de regio?

 4. op donderdag 10 maart:
  Inleveren bij Frijlink was een week eerder afgelopen.
  Meer en Duin 215 bestaat niet.
  Schoonoord 33: Aankondiging op de deur: de actie is vorige week afgelopen.
  was bepaald niet inspirerend.

  Wees nauwkeuriger en vermeld data.

  jan Glas

 5. Ik wil voor de vluchtelingen uit Oekraïne iets betekenen. Ik heb al geld gedoneerd maar wil meer kunnen doen. Nu ben ik op zoek of er een tijdelijk opvang voor de vluchtelingen in bollenstreek is waar ik zou bijvoorbeeld iets lekkers gebakken of gemaakt voor de vluchtelingen (kinderen) kunnen brengen. Weet iemand waar ik terecht kan of bij wie zou ik kunnen zijn?

 6. Geachte meneer/mevrouw,

  Wij willen graag met u een samenwerking starten.

  Mijn naam is Jeffrey van Leeuwen. Ik studeer op de Hogeschool Rotterdam Ondernemerschap en Retailmanagement en samen met Ryan Ramcharan en Friso van der Meulen moeten wij samen met een gemeenschappelijke maatschappij een evenement uitvoeren. Wij willen samen met uw bedrijf een inzamelingsevenement organiseren voor de Oekraïense vluchtelingen. Ons doel is om de mensen uit Oekraïne te steunen om de situatie voor hun gemakkelijker te maken.
  Voor het inzamelingsevenement zijn wij van plan om onder andere houdbare voedingsmiddelen en producten als warme kleding, luiers, baby voeding, etc. in te zamelen en deze op te sturen naar de Oekraïense vluchtelingen.

  Hierbij hebben wij uw hulp nodig. De benodigdheden om dit evenement in gang te zetten zijn een pand locatie en tijdstip, logistieke middelen om de ingezamelde producten te vervoeren en het is noodzakelijk om het event in samenspraak te organiseren met een of meerdere personen binnen de organisatie. Het is niet toegestaan om volledig op eigen houtje alles op te zetten omdat het event echt uit naam van de organisatie dient te worden georganiseerd. Verder moet er minimaal één persoon binnen het bedrijf hierbij betrokken worden.

  Naast de inhoud van het event zijn wij ook verantwoordelijk voor het verspreiden van dit inzamelingsevent en ervoor te zorgen dat er genoeg deelnemers aanwezig zullen zijn. Wij zullen gebruik maken van ons eigen netwerk, maar vragen u ook om zoveel mogelijk deelnemers uit te nodigen om aanwezig te zijn voor dit event.

  Om de samenwerking optimaal te laten verlopen, zullen we werken via een project management tool Trello.

  Hopend op een spoedige reactie terug.

  Met vriendelijke groet,

  Jeffrey van Leeuwen

 7. Goede middag, wij hebben 1 persoonsdekbedden over.
  Ik woon in Noordwijkerhout, waar kan ik die dekbedden brengen?
  Groet, Ria van Eeden

 8. Goedemorgen,
  Ik heb een grote tas vol met kinderpuzzels en spelletjes. Alles nog netjes en compleet. Ik zou dit graag willen doneren aan Oekraïense vluchtelingen. Waar kan ik terecht? Ik woon in Noordwijk.
  Groetjes Marion

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in