Noordwijk – Actievoerders zijn van plan het strand tussen Noordwijk en Zandvoort te blokkeren tijdens de Grand Prix-races op 3 mei.

Zij vinden het onacceptabel dat zowel de Noordwijk als Zandvoort goedkeuring gaf aan het verzoek van drie raceteams die in Noordwijk logeren om over het strand naar Zandvoort te rijden. Het gaat om vier dagen: van 30 april tot 3 mei. Natuurorganisaties snappen niets van dit besluit, temeer daar de route door het beschermde natuur- en stiltegebied Noordvoort voert.

De actievoerders zijn bang voor een precedentwerking en vrezen vernieling en verstoring in het reservaat. De -ludieke- blokkades moeten komen bij de Langevelderslag en Zandvoort. Een online petitie tegen het vervoer over het strand werd door ruim 30.000 mensen ondertekend. De natuurbeschermers rekenen op enkele honderden sympathisanten die willen meehelpen aan de blokkade.

3 REACTIES

  1. En zo komen we aardig in de buurt van het befaamde artikel 131 van het Wetboek van Strafrecht.
    Dat stelt opruiing strafbaar:
    Hij die in het openbaar, mondeling of bij geschrift of afbeelding, tot enig strafbaar feit of tot gewelddadig optreden tegen het openbaar gezag opruit, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste vijf jaren of geldboete van de vierde categorie.

    • Een trieste reactie. Besluit van gemeenten is onbehoorlijk bestuur. Als je daar een ludieke actie tegenover stelt is dat ineens opruiing ? Dat is de wereld op zijn kop.
      Gelukkig heeft Moeder Natuur haar eigen actie om deze zaken tegen te houden: het Corona virus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in