Adest Musica uit Sassenheim vraagt hulp aan gemeenteraad voor nieuw pand

Sassenheim – Adest Musica uit Sassenheim kampt al tientallen jaren met een ruimte-tekort in het Sociaal Cultureel Centrum ’t Onderdak. Onder andere door de groei van het orkest van 55 leden naar 150 leden is het huidige onderkomen te klein. Adest Musica vraagt nu hulp aan de gemeente Teylingen.

Het orkest is de laatste jaren, sinds 2016, al meermaals in gesprek geweest met raadsleden voor een grotere ruimte of een eigen gebouw voor de vereniging. Volgens Adest Musica hebben de collegeleden uit de afgelopen raadsperiode aangegeven dat de ruimtes te klein zijn en het onverantwoord is voor de muzikanten. “Daarnaast is aangegeven  in de gesprekken dat het Bolwerk uitermate geschikt is voor Adest Musica. We hebben een mondelinge toezegging gekregen voor dit gebouw”, aldus het orkest. De toenmalige wethouder Van Kempen heeft wel aangegeven dat de gemeenteraad de uiteindelijke beslissing over de carrousel van gebouwen moet goedkeuren.

De vereniging wil graag het gebouw in eigen beheer krijgen en vraagt dus om hulp aan de huidige gemeenteraad van Teylingen. Het gebouw zou gebruikt gaan worden voor muziekonderwijs en repetities in een samenwerking met muziekvereniging Crescendo, die over een aantal jaar ook dakloos is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in