Noordwijk – Informateur Toon Mans heeft maandag verslag gedaan van zijn gesprekken en advies uitgebracht. Hij adviseert een coalitie van VVD, CDA, Partij voor de Inwoners, NZLokaal en de Progressieve Combinatie. Met dat laatste worden PvdA. GroenLinks en D66 bedoeld. Die hebben aangegeven ook mee te willen doen en gezamenlijk één wethouder te willen leveren. Het college zou dan vijf wethouders krijgen. Volgens de informateur denken de 5 partijen hetzelfde over de drie belangrijkste onderwerpen: wonen, bestuurscultuur en duurzaamheid. Het zou ook een brede, stabiele coalitie van minimaal 16 zetels in de gemeenteraad opleveren. Er zijn totaal 27 zetels, dus 14 is al een meerderheid, totaal hebben de 5 partijen 21 zetels. De meeste partijen hebben aangegeven dat in ieder geval VVD en CDA in het college terug moeten komen. De partijen gaan nu verder praten.

11 REACTIES

  1. Laat a.u.b. de Partij voor de Inwoners buiten een coalitievorming. Ze zijn ook niet nodig voor een meerderheid van zetels. Je moet er toch niet aan denken dat deze partij dan ook mogelijkerwijs een wethouder levert!!

  2. @Arie, beetje triest om zo een antipathie te hebben tegen mensen die u waarschijnlijk niet eens kent. Allicht kent u iemand waar u niet goed mee overweg kunt, maar dan spreekt het van onmacht om daarmee iedereen over 1 kam te scheren. Beetje dom en stelt u gevoelens boven gezond verstand. Wie weet kunnen juist deze mensen veel voor u betekenen. En inderdaad zijn ze niet nodig voor een meerderheid, maar dat geldt helaas ook voor de andere partijen 🙂 Of had u dat nog niet bedacht…..

  3. Een partij die niet eens weet hoe groot de Noordwijkse begroting is en die begroting in hun campagne met 65 miljoen overschat, is als partner natuurlijk niet serieus te nemen. Laat de heren en dames van de Partij voor de Inwoners eerst eens 4 jaar op snuffelstage in de gemeenteraad gaan, voordat ze in aanmerking komen voor een plek in de coalitie/College.

  4. Mijn gezond verstand, meneer de Groot, zegt mij dat de Partij voor de Inwoners, een inderhaast in elkaar geflanste politieke partij, geen enkele positieve bijdrage toevoegt in een coalitie.

  5. Volgens berichten wordt er gestreefd naar 5 wethouders m.i. Is dit niet nodig ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat er weer
    het oude vriendjes politiek gaat ontstaan wat weer extra gemeenschap geld gaat kosten. Ben benieuwd hoe de zaken gaan ontwikkelen. Of komt er toch nieuwe politiek???????????

  6. Als je weer een besluiteloos en vooruotschuivend college wilt hebben vooral zo breed maken…… Dan gebeurd er weer jaren niks namelijk! Veels te vee verschillendel meningen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in