Adviesraad Natuur en Milieu onvindbaar op gemeentesite

Noordwijk – De Adviesraad Natuur, Milieu en Natuurlijke Hulpbronnen is onvindbaar op de gemeentelijke website. Dat bleek dinsdagavond tijdens een commissievergadering.

De raad adviseert de gemeente op het gebied van natuur en milieu en bestaat sinds 2014. Meer communicatie over het werk van de adviesraad zou welkom zijn. Zo zouden minimaal de vergaderverslagen en een kort jaarverslag thuishoren op de gemeentesite, net als informatie over wat de raad precies doet.

Overigens is het een goedkope adviesraad. Van de € 10.000 die ze op jaarbasis krijgen voor ambtelijke ondersteuning is nog geen cent opgemaakt. Experts hoefden tot nu toe niet te worden ingehuurd en de notulen verzorgen ze kosteloos zelf.​

1 REACTIE

  1. Een nogal merkwaardige samenvatting van wat ik als afgevaardigde van de Adviesraad in genoemde commissievergadering heb opgemerkt. De Adviesraad is wel te vinden op de gemeentelijke website, maar alleen met een contactpersoon (en e-mailadres). Over de jaarlijkse toelage van 10.000 euro heb ik opgemerkt dat hieruit de ambtelijke ondersteuning wordt betaald, zoals het maken van notulen, alsmede het inhuren van deskundigheid. Daarna merkte ik op dat in de afgelopen vier jaren van dat laatste nooit gebruik is gemaakt en dat voor de keren dat ik zelf de notulen maakte, nooit een cent gedeclareerd werd.
    Jelle van Dijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in