Foto Google Streetview

Hillegom – Spookrijdende automobilisten in de Molenstraat; het is omwonenden een doorn in het oog. Gemeenteraadslid Rory Semrek (D66) vroeg hier aandacht voor.

Burgemeester Arie van Erk gaf donderdagavond aan, dat er in de Molenstraat al een aantal veiligheidsmaatregelen heeft plaatsgevonden. Enkele maanden heeft daar een snelheidscamera gehangen en de bebording is aangepast. ,,Maar het gedrag is heel lastig aan te pakken. We hebben geprobeerd de boel in de klauwen te krijgen, maar dat lukt nog niet echt.’’

Het gemeentebestuur overweegt drastischer maatregelen, zoals het helemaal afsluiten van de Molenstraat voor alle auto’s en vrachtwagens. Dat zou kunnen met het plaatsen van beweegbare paalafzettingen, aldus wethouder Anne de Jong. Mogelijk krijgen omwonenden en bedrijven aan de Molenstraat dan een pasje, zodat zij nog wel hun panden met de (vracht)auto kunnen bereiken.

2 REACTIES

  1. Beter om naar de totale circulatie van het centrum te kijken. Je kunt er helemaal niet meer komen per auto. Is niet bevorderen van koopstromen voor de lokale middenstand

  2. Waar zijn de BOA´s voor? Laat die daar dan handhaven, bij de Houttuin gaan zitten en alles schrijven wat er tegen het verkeer gaat. En de van Meerbeekstraat in gaan vanaf de Hoofdstraat Noord terwijl er duidelijk een verplichte staat aangegeven Rechtdoor naar Hoofdstraat Zuid en verboden links af te slaan!! Zorg maar dat ze hun salaris schrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in