Teylingen – De inwoners van Teylingen hebben in 2021 hun afval beter gescheiden. Daardoor nam de hoeveelheid restafval af van 160 naar 128 kilogram per inwoner. Dat meldt de gemeente.

De gemeente heeft als doel om de hoeveelheid restafval per inwoner te verlagen naar 30 kilogram in 2025. Door beter te scheiden wordt de hoeveelheid restafval per inwoner dus verminderd zo blijkt.

Uit de evaluatie blijkt verder dat het PBD-afval (plastic, blik en drinkkartons) met elf kilogram per inwoner is toegenomen, GFT-e (Groente, Fruit, Tuinafval en etensresten) is ook toegenomen met 21 kilogram en glas met drie kilogram. Het papier laat een daling zien van ruim twee kilogram per inwoner.

2 REACTIES

  1. Wat nog veel beter zou helpen is op landelijk of zelfs internationaal niveau fabrikanten forceren om minder verpakking the gebruiken.
    Dubbele verpakkingen bijvoorbeeld, nergens voor nodig. Dan staat het maar niet recht in het schap in een doos.

  2. En wat ook zou helpen is fabrikanten verplichten om op de verpakking te vermelden hoe die te scheiden. Sommigen doen dat al en dat is echt heel handig. Niet alles is immers wat het lijkt, zoals cellofaan, bioplastic, sinaasappelnetjes (spoiler: geen plastic afval), noem maar op… als we die 30 kg in 2025 willen halen moet er nog een hoop gebeuren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in