Lisse – De hoeveelheid afval die naast containers wordt geplaatst, is in Lisse toegenomen. Ondanks een systeem met betalen per inworp is het aantal bijplaatsingen dit jaar gestegen. Dat wordt ook toegeschreven aan corona, mensen zijn minder geneigd afval weg te brengen. Dat antwoordt het college van B & W op vragen van D66. Die partij constateerde op basis van social media dat het regelmatig gebeurde en dat het een grote ergernis is. D66 stelt voor om tuintjes rond de containers aan te leggen, dat zou in andere gemeenten afvaldumpingen voorkomen. Volgens B & W is dat slechts in het begin het effect, maar al snel vervallen inwoners weer in oud gedrag. B & W melden dat er 12 locaties zijn waar vaak gedumpt wordt. Vijf van die plekken zorgen voor de helft van de meldingen van bijgeplaatst afval. Mogelijk gaat daar vaker geleegd worden.

2 REACTIES

  1. Betalingen per inworp afschaffen. Er zijn er altijd een paar bij die dat willen ontlopen door vuilnis ernaast gooien of megazak gebruiken waar vuilnisbak vervolgens op vastloopt. De eerlijke burger heeft vervolgens minstens 5 betalingen nodig om bak weer los te krijgen. Dus die gooit het de volgende keer ook ernaast na een eerste mislukte poging. Nog afgezien van het trieste vuilnis in kledingcontainer gooien.

  2. Sorry hoor.. maar de betaling per inworp is al afgeschaft en je kan je spullen ook gratis afgeven bij de buitendienst van Meerlanden. Door al het gezeur en bijplaatsen van afval (illegaal dumpen) betalen we nu weer per maand een vast tarief. En dat is veel meer dan betalen per inworp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in