Lisse/Bollenstreek – Vanaf 2024 zullen de kosten voor het overslaan van GFT- en overig afval verdubbelen in de Bollenstreek. Donderdag kwam deze begroting aan de orde tijdens een commissievergadering in Lisse. Het huidige park is afgeschreven en er is niet gespaard voor vernieuwingen. Mart van der Vlugt (PvdA-GL) vraagt zich af of deze kosten straks worden doorberekend naar de bewoners. Wethouder Van der Zwet ontkent niet dat er iets aan de heffingen zal moeten veranderen, maar geeft aan het van belang te vinden dat het afgeschreven park wordt vernieuwd.

Waar Noordwijkers en Katwijkers rond de 200 kg restafval hebben, is dat in Lisse 110 kg per inwoner. Michel List (VVD) vraagt aan de wethouder waarom voor afvaloverslag nog steeds per inwoner wordt betaald en niet per kilo. Nu wordt Lisse niet beloond voor het weinige afval. De CDA-wethouder antwoordt dat wordt geprobeerd per kilo te betalen in de toekomst, maar andere gemeenten zullen hier ook mee moeten instemmen.

 

2 REACTIES

  1. Ze schrijven maar met een vork, het volk betaald wel. Alles wordt uitbesteed en geprivatiseerd, het verwerken van het afval zijn de kosten niet, er moet vooral WINST op afval worden gemaakt. Dat was niet het doel waarvoor na de oorlog een gedegen afvalverwerksysteem is opgetuigd. De 1 zijn bak zit na 2 weken stampvol, de ander pas na 2 maanden. Ook niet iedereen gebruikt zijn groene Gft bak. Deze mensen wensen dan ook niet te willen betalen voor de overconsumerende en of niet-sorterende mensen.

  2. Stom verbaasd met dit verhaaal. Hier in Teylingen is het huis restafval gerekend om hoevak de grijsbak buiten is geplaatst. Wij, nu met ze tweetjes thuis, hebben ongeveer 1 kilo restafval per week en hebben vorige jaar ons grijsbak allen maar 4 keer buiten geplaatst. Ons voordeel? 60 euro minder te betalen op de jaarlijks WOZ rekening.
    En de rest, glas, papier en eventueel heel weinig chemisch afval naar de juiste adressen gebracht, meestal met de fiets ook! Heel milieu vriendelijk.
    Wat zijn sommige mensen lui met ons planeet en toekomst voor ons (klein) kinderen! En die zijn vaak de zelfde mensen dat klagen over de
    kosten van hun rotzooi de verwijderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in