Noordwijk – De afvoer van regenwater in de Hoofdstraat en omgeving wordt aangepakt. Het werk start op maandag 18 januari en duurt ongeveer vijf weken.

Onder de grond komt een lange buis van ongeveer 70 centimeter breed. De buis is 550 meter lang en ligt 12 meter diep. Door deze buis kan het regenwater uit de Hoofdstraat worden geloosd in het oppervlaktewater in het Kruydpark.

Het fietspad aan de kant van de hockeyvelden is tijdens de werkzaamheden afgesloten. Het fietspad aan de andere kant wordt 2-richtingsverkeer. De omleidingen staan met borden aangegeven. Voor het werk op de kop van de Hoofdstraat zijn waarschijnlijk geen afsluitingen nodig. Omwonenden krijgen binnenkort een brief over de werkzaamheden.

5 REACTIES

  1. Zo n tien jaar geleden hebben ze bij het begin van de Hoofd straat een water opvang gemaakt .Dus dat is alweer weggegooid geld .We zijn weer lekker bezig .Het kost wat dat Noordwijk aan zee .

  2. De afvoer moet niet geregeld worden ….. de berging moet vergroot worden. Anders wordt het probleem alleen maar verschoven ………

  3. De drainage die in de Parallelboulevard wordt aangelegd was toch bedoeld om het grondwaterprobleem in de Hoofdstraat te verhelpen?
    Wordt deze nu niet meer aangelegd of zijn wij als gemeenschap nog meer kosten kwijt?
    Een buis op 12 m1 diepte?
    Wat kost dit allemaal?

  4. Het drainagesysteem onder de Parallelboulevard moet ruim 8 miljoen gaan kosten. Tel daar nog maar enkele miljoenen bij voor onvoorziene meerkosten en schadeclaims van omwonenden. Er is nog geen “deskundige” geweest die kon aantonen dat dit systeem gaat werken. Dhr. van Haaster van het CDA heeft aangetoond dat een plaatsing van 2 eenvoudige pompen werkt. Kosten paar duizend euro. Maar nee, dit prestige dure project moet gestalte krijgen. Kans groot dat het niet werkt en miljoenen verspild zijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in