Noordwijk – Had een referendumverzoek voor de fusie Noordwijk/Noordwijkerhout tijdig ingediend kunnen worden? De griffier heeft de gemeenteraad laten weten dat een referendumverzoek te laat is omdat het eigenlijk voor een eerdere beslissing op 20 april ingediend had moeten worden. Indiener Raymond Salman laat in een reactie echter weten dat het fusievoorstel op de agenda van 20 april pas op 19 april in de krant is gepubliceerd. De eerste keer dat het openbaar werd op de gemeentelijke website was op 11 april. Het verzoek moet minimaal vijf werkdagen voorafgaand aan de beslissing op 20 april worden ingediend, maar door Goede Vrijdag en Tweede Paasdag vallen er twee werkdagen tussenuit. Volgens Salman onvoldoende tijd om een referendumverzoek in te dienen. Verder betoogt hij dat de verwijzing naar een eerdere uitspraak van de Raad van State mank gaat omdat de twee kwesties te veel van elkaar verschillen.

Klik hieronder voor het volledige betoog.

Brief Raymond Salman

 

3 REACTIES

 1. Zo onderhand worden de acties van Raymond Salman wel een heel doorzichtige poging het baantje van broerlief Dennis te redden. Want als de gemeenteraad donderdag vóór fusie stemt dan kan Dennis Salman, gezien zijn opstelling tot nu toe, voor zijn goed fatsoen niets anders doen dat opstappen als wethouder. Of is het opportunisme van de Lijst Salman zo verreikend dat men ook hier een draai aan kan geven en Dennis kan laten zien dat ook hij een echte plucheplakker is?

 2. Geachte heer De Vries, beste Marco en beste Hans,

  Ik ken u niet en zal niet over u oordelen. U kent mij niet en kan niet over mij oordelen .

  Voor alle duidelijkheid. Het inleidend verzoek tot raadgevend referendum heb ik op persoonlijke titel gedaan. Hoewel u klaarblijkelijk anders vermoedt en daarmee verkeerd oordeelt en veroordeelt.

  Als u een betrokken inwoner van Noordwijk bent en de moeite neemt om in de materie te verdiepen zult u begrijpen waarom ik mijn nek voor de inwoners van ‘ons’ Noordwijk uitsteek. Desgewenst praat ik u bij.

  Met vriendelijke groet,

  Raymond Salman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in