Bollenstreek – Verschillende tuinbouworganisaties in de Duin- en Bollenstreek hebben de handen ineen geslagen om een nieuwe visie op regionaal beleid te schrijven. Ingegeven door vooral de ruimtelijke ontwikkelingen in de streek hebben LTO, KAVB en AJDB een visiedocument opgesteld, dat gebaseerd is op een enquête onder hun leden en raakt aan relevante onderwerpen voor de sector. We spreken met Mark Bisschops (LTO) en Simon Pennings (KAVB) over de achtergrond en de stappen die gezet worden om de visie uit te werken in concrete stappen.

Met de sluiting van de horeca vanaf 17:00 uur, die vorige week is ingevoerd, wordt Kerst 2021 opnieuw een uitdaging voor horeca-ondernemers. We zien alweer volop thuisbezorgmogelijkheden, maar willen vooral van de sector zelf weten wat hun plannen zijn en hoe zij de nabije toekomst zien, nu steeds opnieuw de horeca te maken heeft met forse maatregelen vanuit de overheid. Stephan Stokkermans, voorzitter KHN-afdeling Noordwijk en Ton Freriks, voorzitter horeca Bollenstreek zijn onze gasten.

Bedrijven hebben nog tot 27 maart 2022 de tijd om hun UBO-inschrijving bij de Kamer van Koophandel in orde te maken. Veel ondernemers aarzelen nog. Logisch, want er loopt nog steeds een procedure door Privacy First bij het Europese hof, omdat de rechts- en privacybescherming van UBO’s naar hun mening onvoldoende gewaarborgd is. Toch mag de KvK in Nederland nog steeds doorgaan met registeren, zo besloot het gerechtshof medio november. Advocaat-deskundige Vincent Breedveld licht dit toe.

BoBizzNizz is er woensdagavond om 20:00 uur via Bollenstreek Omroep.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in