Herenstraat in Voorhout

Voorhout – Een uitbreiding van de Albert Heijn-supermarkt tot aan de Jacoba van Beierenweg en het verplaatsen van winkels naar het ‘winkelkerngebied’ in de Herenstraat in Voorhout. Dat is een van de aanbevelingen die een onderzoeksbureau doet aan de gemeente Teylingen.

Het onderzoeksbureau Over Morgen heeft in opdracht van de gemeente Teylingen een centrumvisie opgesteld voor de centra van de drie dorpen in Teylingen. Daarvoor zijn in de afgelopen maanden vele gesprekken gevoerd en bijeenkomsten gehouden met onder andere ondernemers, bewoners en vastgoedeigenaren in de drie dorpen. Dat heeft geleid tot een concept-centrumvisie, waarin beschreven wordt welke ontwikkelingen gewenst zijn om de centra ook in de toekomst levendig en aantrekkelijk te houden. Maandag werden de gemeenteraadsleden geïnformeerd over de stand van zaken rond de centrumvisie.

Voor Voorhout beveelt het onderzoeksbureau onder andere aan om de winkels aan het Jacoba van Beierenhof te verplaatsen naar het winkelkerngebied in de Herenstraat, tussen het spoor en de Plus-supermarkt. Hierdoor kan de Albert Heijn worden uitgebreid, zodat de supermarkt ook een ingang kan krijgen aan de kant van de Jacoba van Beierenweg. De AH wordt zodoende meer betrokken bij de andere winkels in de Herenstraat. Hiervoor zouden onder andere een bakker, drankenzaak en de Primera moeten verhuizen. Om het winkelkerngebied in Voorhout te versterken en aantrekkelijker te maken voor het winkelend publiek zouden ook de winkels ten zuiden van de Plus-supermarkt moeten worden verplaatst richting het spoor, zo beveelt het onderzoeksbureau aan. Er ontstaat zo een echt winkelgebied in de Voorhoutse Herenstraat. Ook worden maatregelen voorgesteld om de straat opnieuw in te richten en veiliger te maken.

Binnenkort zal een ieder kunnen reageren op de in de centrumvisie voorgestelde plannen. Het is de bedoeling dat de gemeenteraad in juli een besluit over de visie neemt.

4 REACTIES

  1. ja ik hoop nu maar dat het snel gaat gebeuren en geen 10 jaren plan is, ik ben al op leeftijd en hoop dit nog mee te maken!

  2. Dat AH groter wil worden , dat is de reden. Ik en de meeste met mijn gaan het dorp niet in , het spoor dat is de boos doener. Wachten al tijd wachten , op de fiets te gevaarlijk. Dus die daar is is aan aan de veiligheid van het dorp .

  3. Een logische maar kansloos advies.

    Nadat de noordelijke randweg klaar is word het centrum 1 richtingsverkeer en autoluw gemaakt.
    Het gemak wat je nu hebt met parkeren bij de AH zal zeket niet van toepassing zijn als het centrum autoluw word gemaakt..

    Maar vooral..wie gaat deze verhuizing betalen ?…de gemeente..?..denk het niet..dus alles blijft bij het oude…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in